Bjørn Laksforsmo direktør for drift og vedlikehold i SVV

Bjørn Laksforsmo er ansatt som direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen. Stillingen er nyopprettet for den nye landsdekkende divisjonen.

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

45-åringen fra Tromsø skal lede den nye divisjonen som har ansvaret for drift og vedlikehold av riksveiene og utbyggingsprosjekter opp til 200 millioner kroner.

Annonse

Drifts- og vedlikeholdsdivisjon i Tromsø

Divisjonen har om lag 900 ansatte og har sitt divisjonskontor i Tromsø. Direktøren rapporterer til vegdirektøren, og er en del av ledelsen i Statens vegvesen.

Laksforsmo kommer til Vegvesenet fra egen konsulentvirksomhet. Han har tidligere hatt lederstillinger i Troms kraft og Torghatten.

– Jeg er glad for at Bjørn har takket ja til stillingen. Vi har vært heldig med å kunne velge av mange gode søkere både fra egen organisasjon og eksternt. Bjørn har godt dokumenterte lederegenskaper og svært relevant erfaring for oss i en krevende omstillingstid. Evnen til å se helhet og skape resultater for framtiden blir viktig for den nyetablerte landsdekkende divisjonen med hovedkontor i Tromsø, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Bjørn Laksforsmo vil tiltre sin stilling 19. mars.

Statens vegvesen omorganiserte sin virksomhet fra nyttår. Da ble fem tidligere regioner omdannet til seks divisjoner i tillegg til Vegdirektoratet. Stein Johnny Johansen har vært konstituert i stillingen går i mars tilbake til Statens vegvesen Utbygging, hvor han er avdelingsdirektør for Utbyggingsområde nord.