Hederspris til Peer-Christian Nordby

Peer-Christian Nordby ble i går kveld tildelt Hallingtreffs hederspris. Han er markedssjef i Olimb-konsernet og har hatt en sentral rolle i MEFs VA-arbeid gjennom flere tiår.

GEILO: Peer-Christian Nordby er en nestor i norsk vann- og VA-bransje. Derom hersker ingen tvil. Det ble bekreftet i går kveld, da 300 deltakere på årets Hallingtreff reiste seg til stående applaus. Minuttet før hadde han nemlig blitt tildelt Hallingtreffs hederspris 2020.

Stum av overraskelse

Prisvinneren selv ble nærmest stum av overraskelse, men det er ingen tvil om at alle som vet hva Nordby har utrettet gjennom 35 år i bransjen anser ham som en meget verdig vinner av prisen.

Annonse

Hedersprisen tildeles en person eller organisasjon som har vært eller er en ildsjel i VA-faget. Det var som vanlig daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon som sto for prisutdelingen på vegne av organisasjonskomiteen for Hallingtreff. Den har tidligere blitt tildelt kommunalt ansatte, VA-konsulenter, en journalist. I fjor ble den tildelt avtroppende direktør Toril Hofshagen i Norsk Vann.

Praktisk ildsjel

– Prisvinneren startet i faget med praktisk utførende arbeid. Der bygget han opp erfaringer de første åene. Han har vist seg som en ildsjel som ga av seg selv for å løfte kunnskapsnivået kvaliteten i faget. Fagkunnskapen og erfaringen Nordby besitter frembringes og overføres på en ydmyk og god måte. En måte som bygger tillit hos mottageren, sier juryen i sin begrunnelse.

Nordby har vært deltager og foredragsholder på tidligere Hallingtreff, og har vist stor interesse for både rørfaget og praktikernes hverdag.

– Vi i Hallingtreff vil takke prisvinneren for en utrolig innsats gjennom de siste 35 årene i norsk vann- og avløps bransje, sa Steinar Tragethon i følge en pressemelding fra Hallingtreff.

Overraskende og hyggelig

Prisvinner Peer-Christian Nordby er en mann av få ord. Denne kvelden på Hallingtreff ble det heller ikke de mange ordene. Han innrømmet at hedersprisen kom svært overraskende, men at det også føles svært hyggelig.

– Jeg må først og fremst takke arbeidsgiver Olimb, som gir meg muligheten til å bidra i ulike verv og organisasjoner. Jeg brenner for kompetansedeling. Samarbeid med gode kolleger i Olimb, Rørinspeksjon Norge, Scandinavian Society for Trenchless Technology og Maskinentreprenørenes Forbund opplever jeg som svært meningsfullt, sier Nordby.

– Vi vil gratulere Peer-Christian for Hallingtreffs hederspris, sier Finn N. Bangsund i MEF.

Han er som er fagsjef i Maskinentreprenørenes Forbund og leder av MEFs VA ressursgruppe. Der har Peer-Christian Nordby vært en sentral aktør helt siden gruppa ble etablert i 2010.

– Peer Christian i Olimb er en faglig dyktig og engasjert ildsjel. Med høy integritet i VA-sektoren har han gitt viktige bidrag til MEFs VA ressursgruppe. Hallingtreffs hederspris er høyst fortjent, sier Bangsund.

36 år hos Olimb

Også hos arbeidsgiver Olimb vanker det gode ord i fleng.

– Nordby har tilegnet seg en enorm kompetanse og derfor lytter bransjen til ham. Peer-Christian Nordby fremhever aldri seg selv, han beholder roen i kritiske situasjoner og sier aldri nei. Derfor er han en nøkkelperson i firmaet, – godt likt både av kunder og kolleger over hele Skandinavia. Han er en person vi alltid kan stole på, sier hans nærmeste sjef og kollega Tor-Erik Olimb.

Nordby har sin formelle utdannelse fra Høgskolen i Østfold. I år har han 36 års fartstid hos Olimb. Nordby startet i Råde-firmaet 10.mai 1984 og havnet rett «i grøfta» som rørfornyer.

– Nordby taler alltid praktikernes sak. Han er opptatt av å heve kompetansen hos de som utfører jobben ute i felt. Derfor har han i to perioder vært leder i Rørinspeksjon Norge. Han har vært aktiv medlem i den norske arbeidsgruppa i SSTT. Han er også medlem i interimsstyret for det nye norske senteret for vanninfrastruktur, som er under oppbygging på Ås, opplyser Hallingtreff i pressemeldingen.