Repstad selger

Arnstein Repstad selger seg ned i entreprenørselskapet Repstad Anlegg AS. Lars Gunnar Andersen overtar som majoritetseier.

SØGNE: Arnstein Repstad selger det meste av entreprenørselskapet Repstad Anlegg AS. Lars Gunnar Andersen fra Holum overtar ca 2/3 av selskapet.

Det opplyste Arnstein Repstad til de ansatte i Repstad Anlegg på et allmøte fredag ettermiddag.

Annonse

Er med videre

Han beholder en andel på snaut 1/3 av selskapet.

– Jeg være med fremover. Jeg kommer ikke til å holde henda borte fra rattet. Om jeg styrer for mye, regner jeg med å få klare beskjeder. Jeg setter meg ikke i baksetet før jeg selv finner det riktig, sa Repstad på allmøtet.

Detaljer og endelige forhold rundt samarbeide, ledelse og fremtidig utvikling skal Repstad og Andersen sammen ferdigstille i løpet av vinteren og våren 2020.

Lars Gunnar Andersen kjøper Repstad Anlegg gjennom sitt selskap LGA Holding AS. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH, og har 12 års ledererfaring fra anlegg i AF-gruppen.

Bygget opp Alt i Bygg

Etter AF-tiden har han blant annet startet og ledet entreprenørselskapet Alt i Bygg og Anlegg AS, med base i Mandal. Det utviklet seg i positiv retning, og ble etter hvert solgt til NRC Group.

Lars Gunnar Andersen fulgte selv med på det lasset, og ble raskt direktør for den norske anleggsdivisjonen i selskapet.

Repstad Anlegg AS sin historie starter i 1950, med Jostein Repstad og en traktor. I 1975 kom eldstesønnen Arnstein inn i selskapet, og yngstesønn Svein i 1980.

Dømt til oppgjør.

Nylig fikk Repstad Anlegg AS en endelig seier over fylkeskommunen og Statens vegvesen, i form av en dom om sluttoppgjør for en stor jobb selskapet gjorde på et veiprosjekt i Vågsbygd.

Her ble byggherren dømt til å betale entreprenørselskapet over 110 millioner kroner. Saken har vært i rettssystemet i flere år. Uteblitt sluttoppgjør for den store jobben var en betydelig økonomisk utfordring for selskapet.

Arnstein Repstad rettet i allmøtet en stor takk til daglig leder Mona Mortensen som har ledet selskapets kamp mot byggherren. Samtidig rettet han en stor takk til alle ansatte som har vært lojale.

– Alle har stått skulder til skulder. Stor takk for lojaliteten som er vist, og stor takk for at ingen har hoppet av skuta. Det har betydd utrolig mye, sa Repstad.

Mona Mortensen, daglig leder i Repstad Anlegg AS. Veggen med permer er dokumentasjon til tvistesaken mot Statens vegvesen.

Mona Mortensen, daglig leder i Repstad Anlegg AS. Veggen med permer er dokumentasjon til tvistesaken mot Statens vegvesen. (Foto: Jørn Søderholm)

Mona Mortensen har lenge varslet at hun slutter i selskapet når Vågsbygdsaken er ferdig. Nå velger altså hovedeier Arnstein Repstad å selge majoriteten av selskapet.

Arnstein Repstad er styreleder i MEF, eier og utgiver av Anleggsmaskinen.