Inviterer til Hallingtreff 2020

Det blir en flying start på vannåret 2020. Uka før Arctic Entrepreneur møtes 280 «vannfolk» til Hallingtreff på Geilo. Øystein Bjørløw i Kjeldaas AS innleder med noen pauli ord om hvordan sølvfargede menn opptrer overfor damer i bransjen. Påmelding foregår nå.

GEILO: Påmeldingene til Hallingtreff 2020 strømmer inn. I begynnelsen av november var 170 av 280 deltakerplasser påmeldt. Alt tyder på at det blir fulltegnet også denne gang. Hallingtreff foregår på Geilo og i Ål, uka før Arctic Entrepreneur 2020 på Gardermoen.

Økende interesse for Hallingtreff

– Interessen for Hallingtreff har vært økende hvert eneste år. Pågangen til treffet, som i 2020 arrangeres 13.-15. januar, ser ut til å bekrefte at interessen er stor også denne gang.

Annonse

Det sier salgs- og markedssjef Sverre Tragethon i Hallingplast AS i en pressemelding fra arrangørene av Hallingtreff. Hallingplast AS står som arrangør sammen med Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT.

To steder på tre dager

Salgs-og markedssjef Sverre Tragethon i Hallingplast AS gleder seg til å ønske velkommen til det 23. Hallingtreff.
(Foto: Odd Borgestrand)

Det er 23. gang Hallingtreff arrangeres. Treffet, som har temaet «Bransje i endring!» går over tre dager. Første dag er besøk og faglig program i produksjonslokalene til Hallingplast AS i Kleivi Næringspark på Ål.

Programmet de to neste dagene er lagt til Vestlia Resort på Geilo. Her er det plass til et tyvetalls utstillere. Alle var tidlig fullbooket.

Kjønnsbalanse og sølv-menn

Øystein Bjørløw, teknisk rådgiver hos entreprenørselskapet Kjeldaas AS, har fått æren av å holde innledningsforedraget denne gang.

Bjørløw er en kunnskapsrik, karismatisk og uortodoks representant for norsk vannbransje. Han har lang og allsidig erfaring fra både kommunal forvaltning og privat entreprenørskap. Nå er han det han selv betegner som «en potet» hos Kjeldaas AS i Sande kommune. Det betyr at han kan løse en rekke oppgaver som oppstår under daglig drift i et selskap av denne størrelsen.

Under sitt innledningsforedrag lover han et foredrag med friske utsagn og klare innspill.

– Aller først har jeg lyst å ta for meg litt om kjønnsbalansen i norsk vannbransje. Her har jeg sett og erfart hvordan «sølvfargede menn» opptrer overfor damer med bein i nesa i vår bransje.

Motsetninger

At han er lite imponert over ting han har sett trenger man ikke være ekspert på å lese mellom linjer for å få med seg. Det er ikke det eneste motsetningsfylte området han tar for seg.

– Noe helt annet er svake kontra sterke ledd i kummer og ledningsnett. Jeg vil også sveipe innom forholdet mellom lang erfaring og nyere høy utdannelse. Innovasjon er et moteord i vår bransje. Men hvordan lar det seg gjøre å gjennomføre nye metoder og løsninger opp mot VA normer og vedtatte sannheter i den enkelte kommune, spør han retorisk.

Noen spisse betraktninger og formuleringer om alt fra driftspersonell til entreprenører, konsulenter, abonnenter og politikere lover han også, før han hopper over grøfta til å si litt om separering.

Etter gnisninger, kræsj og motsetninger er det tid for samspill og dialog. Viktigheten av samspill i bransjen, for eksempel.

– Jeg skal også sørge for å få med noen av mine personlige framtidsvisjoner for bransjen. Altså en del om vann og avløp i en eller flere former. Kanskje må jeg kvalitetssikre noen av mine frimodige ytringer med møtelederne. Men det er jo damer med bein i nesa, så det tror jeg skal gå bra, sier Bjørløw med et skjevt smil.

Etter at den varme poteten fra Sande i Vestfold har varmet opp resten av salen kommer resten av programmet. Her finner vi blant andre næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og fersk direktør Thomas Breen i Norsk Vann blant foredragsholderne.

– Sammen med en rekke godt kvalifiserte «vannmenn og vannkvinner». Her er det først til mølla for å sikre seg en av de ledige plassene til vannbransjens tankesmie 2020, sier møteleder og medarrangør Borghild T. Folkedal i pressemeldingen.

Uka før Arctic Entrepreneur

Hun gleder seg stort til samarbeid med de øvrige arrangørene, foreleserne og deltakerne på Hallingtreff 2020. Påmeldingsskjemaet og praktisk informasjon finner du her.

Uka etter er det altså Arctic Entrepreneur, vinterens største møtested for anleggs- og VA-bransjen. Her er påmeldingen til det.