Vekteren ser kjeltringen på TV – og kan snakke til ham

Ramirent tilbyr nå et fjernstyrt overvåkningssystem for byggeplasser. Vektere stasjonert på en ekstern vaktsentral ser uvedkommende på direkten, og kan snakke kjeltringene fra å gjøre innbrudd.

Ramirent Norge er det første utleieselskapet i landet som tilbyr denne tjenesten. De sikret seg enerett i bransjen på å benytte seg av systemet, som er utviklet og levert av Hamar-selskapet Onsite Security.

Stort problem

En undersøkelse viser at ni av ti bedrifter har opplevd tyveri fra byggeplass. I halvparten av tilfellene dreier det seg om tyveri av utstyr som håndverktøy og materialer i størrelsesorden fra 100.000 til 250.000 kroner, opplyser Ramirent i en pressemelding.

Annonse

På grunn av tyveri og innbrudd fra byggeplasser har utleieselskapet nå har inngått en kontrakt med Onsite Security om det nye overvåkningssystemet.

Oppdager tidlig

– Det er et økende behov for en mer effektiv overvåkning av byggeplasser i Norge. I Ramirent har vi leid ut elektroniske adgangssystemer helt siden 2011. Nå kan vi som første og eneste utleieselskap også tilby dette veldig enkle og svært effektivt kamera- og overvåkningssystemet til våre kunder, sier produktsjef Bjørn Dyngeland i Ramirent.

Dette er et system som først og fremst forebygger innbrudd, tyveri og hærverk ved at sensorer oppdager innbruddsforsøkene veldig tidlig. Ramirent og Dyngeland mener dette er bedre og mer forebyggende enn bruk av vekterselskap som stikker innom.

Døgnet rundt

– Her blir byggeplassen overvåket døgnet rundt. Når sensorene oppdager potensielle inntrengere filmes vedkommende. En vekter ved Onsite Securitys sentral på Hamar blir varslet. Han eller hun kan både zoome inn og snakke til vedkommende før de gjøre noe ulovlig. Dersom vedkommende ikke fjerner seg blir politiet kontaktet umiddelbart, sier Dyngeland i pressemeldingen.

Det nye overvåkningssystemet tilbys nå ved alle Ramirents avdelinger i Norge.

Grønt vakthold

BILDE 1:
FØRST UT: Etter flere tyveri fra anleggsplassen på Valgrinda i Trondheim tok NCC kontakt med Ramirent for å leie det nye overvåkningssystemet til Onsite Security. – Erfaringene er så bra at vi uten tvil vil benytte det også på fremtidige byggeplasser, sier anleggsleder Helge Aaberg i NCC (midten), her sammen med Thomas Hovdahl i Ramirent og Beate Johannessen i NCC. (Foto: Ramirent)

– Etter en periode med uttesting lanserte vi det nye systemet på nyåret i 2019. Erfaringene så langt er veldig positive. Nå har vi inngått en kontrakt med Ramirent som gjør de til ekslusive utleiere av dette utstyret i bygg- og anleggsbransjen fremover, sier daglig leder Ståle Solberg i Onsite Security.

Han liker å kalle det «grønt vakthold», siden det ikke avhenger av at vaktmannskaper kjører rundt i biler for å kontrollere at alt er ok.

– I tillegg virker systemet forebyggende i og med at vi får snakket til de som er ute i ulovlig ærend. Når våre vektere har opplyst uvedkommende om at de er oppdaget, og at vi både har sikret oss nærbilde av ansikt og bilskilt, så endrer de aller fleste på planene ganske umiddelbart, påpeker Solberg.

Fjernstyring av porter og dører er et annet bruksområde for systemet. Det kan dreie seg om ekstern transport, brann- og politibiler eller andre uten adgangskort som må inn på området utenfor arbeidstid. Da trenger man ikke sende noen ansatte, men i stedet åpne og stenge innkomsten via vaktsentralen.

NCC fornøyd

NCC overleverer i disse dager et nytt laboratorium for NTNU på Valgrinda i Trondheim. Her var NCC første Ramirent-kunde som testet ut systemet. Etter flere innbrudd og tyveri vendte NCC seg til Ramirent for å få hjelp.

– Etter at vi monterte det nye utstyret i februar har det ikke vært gjennomført tyveri fra anleggsplassen. Det kan selvsagt også være litt tilfeldig, men erfaringene med det nye utstyret er uansett så bra at vi uten tvil vil benytte det også på fremtidige byggeplasser, sier anleggsleder Helge Aaberg i NCC i pressemeldingen fra Ramirent.