Kjører maskin på veianlegg

Bertelsen & Garpestad har fått en uvanlig «sommervikar» i år. MEF-direktør Julie M. Brodtkorb kjører dumper, graver og hjullaster på E6 Helgeland Sør.

TROFORS: – Når man skal lede en organisasjon som denne, så må man kjenne den fra bunn til topp. Jeg trenger å lære mer om det som foregår ute på anlegg.

Spaker og ratt

Det sier Julie M. Brodtkorb. Til daglig administrerende direktør i MEF, og høyt profilert representant for maskinentreprenører i offentligheten.

Annonse

En uke i juli lot hun alt annet ligge, og reiste til E6 Helgeland Sør. Her tilbringer hun en uke bak spaker og ratt i maskiner hos Bertelsen & Garpestad AS.

Dels for å få tilstrekkelig antall timer til å få kompetansebevis på de tre maskintypene, dels for å komme tettere på virkeligheten ute på anlegg og brakke.

Dagens oppgave: Utlegg av frostsikringsmasse med en Volvo 480. Tor Kjetil Bergsaker er tålmodig instruktør. (Foto: Jørn Søderholm)

– Rundt bålpanna på kveldene får jeg en unik mulighet til å stille de «dumme» spørsmålene, og diskutere utfordringer i bransjen med gutta og jentene som jobber her ute. Jeg har også fått møte folk fra byggherren, sier hun.

I forbindelse med «sommerjobben» hos Bertelsen & Garpestad har Brodtkorb vært gjennom sikkerhets- og arbeidsvarslingskurs, og gjort praktiske erfaringer med det.

Hva hun mener om det? Det – og endel annet – får du i en reportasje fra anlegget på Helgeland Sør i det første bladet etter sommerferien. Her får du også lese om hvilke særegne utfordringer som gjelder på akkurat denne parsellen.