Fra MGF til redskapsbærere

Njål Hagen går fra MGF til leverandør. Sigurd Stave Maskin AS har fått en ny produktansvarlig for redskapsbærere og feiemaskiner.

Njål Hagen (52) er fra 1. juni ansatt som produktansvarlig Vei og Miljø hos Sigurd Stave Maskin AS.

Han har produktansvaret for de to redskapsbærerne Reform og Ladog, samt feiemaskiner fra Sobernheimer (SMB) og GS.

Annonse

Flerbruksmaskiner

Produktporteføljen Hagen får ansvaret for består av kvalitetsmaskiner fra europeiske produsenter som har nesten like lange tradisjoner som Sigurd Stave Maskin AS.

  • Tyske Ladog ble etablert i 1920 og deres redskapsbærere er en serie multifunksjonelle kjøretøy med blant annet 4WD og 4-hjulsstyring som standard.
  • Østerrikske Reforms redskapsbærere Metrac, Muli, Mouty og Metron er alle fleksible maskiner for mange ulike oppgaver.

Reform og Ladog er maskiner til sommer- som vinterdrift, og kan i mange tilfeller erstatte bruken av flere forskjellige maskiner. I tillegg er maskinene kompakte og egner seg derfor spesielt godt på steder med begrenset plass.

Flerbruksmann

Om maskinene han selger kan brukes til mange ting, så må det samme kunne sies om Njål Hagen selv.

Han kommer fra stillingen som fagsjef i Maskingrossisternes Forening (MGF). Før det var han i mange år journalist og redaktør i fagbladene Anlegg & Transport og Anleggsmagasinet.

– Jeg har alltid hatt sansen for maskiner som kan løse mange forskjellige oppgaver. Nå er jeg veldig fornøyd med å få muligheten til å løfte dette markedet videre i Norge. Med robuste og kjente produkter og et dyktig serviceapparat i ryggen, gleder jeg meg til å reise rundt og demonstrere disse produktene for nye og gamle kunder, sier Njål Hagen.

Her er forresten et glimt fra en av de første oppgavene han fikk: Demo av en Metron fjernstyrt, elektrisk 4×4 redskapsbærer:

Prøvekjøring av Reform Metron Hybrid

Prøvekjøring av Reform Metron Hybrid.Vi fikk nylig gleden av å være den første forhandleren til å prøvekjøre redskapbæreren Metron P48 RC.Metron veier ca ett tonn, har en elektrisk motor i hvert av de fire hjulene, elektrisk dreven PTO og 3-punktsfeste. Redskapsbæreren har selvfølgelig 4-hjulsdrift og 4-hjulsstyring, og via fjernkontrollen kan maskinen opereres fra en avstand på inntil 400 meter. Den har mange bruksområder, ikke minst i bratt terreng eller langs trafikkerte veier. Alle funksjonene på Metron P48 RC er elektrisk drevne og maskinen kan lades som en plug-in-hybrid, ellers så får batteriene strøm fra generatoren som drives av en Kubota bensinmotor. Metron hadde verdenspremiere på Demopark i Tyskland sankthans-helgen og vil bli klar for levering til høsten. For mer informasjon: http://www.stavemaskin.com/produkter/vei-og-milj%c3%b8/redskapsb%c3%a6rere-reform/redskapsb%c3%a6rer-metron-p48-rc

Posted by Sigurd Stave Maskin on Monday, June 24, 2019