Ny feievalse til lastebiler og hjullastere

Av med brøyteskjæret, på med feievalsen. Mählers har akkurat kommet ut med en feievalse til bruk på hjullastere og lastebiler. Med flytstilling, akkurat som brøyteskjæret.

Mählers fortsetter å bygge seg opp på driftsutstyr. Nå lanserer selskapet SOP-LB2800, en hydraulisk, roterende feievalse som er tilpasset for bruk på både lastebiler og hjullastere. Feievalsen har en «aktiv» flytposisjon som gir balansert trykk mot bakken, og som følger veiens konturer.

Mählers feievalse

– En unik funksjon som gir riktig trykk jevnt over hele feievalsen, uavhengig av hvordan kjøretøyet er plassert. I tillegg bidrar det til lengre levetid for valsen, sier Mählers i en pressemelding.

Annonse

– Testene våre viser at aktiv flytposisjon gir betydelig besparelse av børstene og høyere effektivitet, sier Oscar Nyberg i den samme pressemeldingen. Han er konstruktør hos Mählers, og har vært med i utviklingen av den nye feievalsen.

Pressemeldingen siterer også Andreas Ottosson i Ottossons Åkeri AB, er en av entreprenørene som har testet LB2800. Det har skjedd på det svenske selskapets Ljungby L13. Det opplyses at levetiden skal være unormalt lang for denne typen feievalse.

Ekstra mange mil

– Ja, vi har kjørt mange mil ekstra med denne feievalsen sammenlignet med andre typer. Levetiden kombinert med god kapasitet lover godt for Mählers nye feievalse, sier Ottoson.

LB2800 feievalse kan vris 35 grader til hver side. Den kan utstyres med sideforskyvning og vanning med separat vanntank. Feievalsen er designet for å være enkel å vedlikeholde, og børsteringene byttes raskt med noen enkle håndgrep.

– Børstenes levetid og kort vedlikeholdstid gjør at vi kan utnytte den intensive feiesesongen maksimalt, sier Andreas Ottosson

Mählers forteller at det blir premiere på feievalse LB2800 under årets Maskin-Expo, der den blir tilgjengelig for umiddelbar bestilling.

Tekniske data Mählers SOP-LB2800 feievalse

Utformet for: lastebiler og hjullastere
Feievalsebredde (rettstilt): 2800 mm
Minste feiebredde: 2350 mm
Minste transportbredde: 3025 mm
Maksimal vridning: +/- 35º
Omkrets børsteringer: 915 mm
Hydraulikkstrøm: 40–80 l/min
Grunnvekt: 850 kg
Bakkeklaring maks. hevet: 200 mm