Thomasssen ble gasellevinner i Finnmark

Arvid Thomassen (45) hoppet ut av ungdomsskolen og inn i gravemaskinen. Der ble han. Nå er selskapet hans gasellevinner i Finnmark.

Arvid Thomassen Graveservice AS er kåret til Årets Gaselle i Finnmark i DNs velkjente konkurranse.

Arvid Thomassen.

Arvid Thomassen. (Foto: Jørn Søderholm)

– Jeg sluttet skolen 14 år gammel og begynte å jobbe i skiferbruddet. Der klippet vi stein, slik foreldre og besteforeldre før meg gjorde. Der startet arbeidskarrieren min, og mange andres med. Vi jobbet på anlegg om sommeren og i skiferbruddet på vinteren, sier Thomassen til DN.no

Annonse

Eget selskap

Etter 25 år som ansatt stiftet han sitt eget selskap. Først alene med én gravemaskin. Så ansatte han en til, og deretter ballet det på seg. Én mann ble til fire, fire til åtte, åtte til 16. Nå har Arvid Thomassen Graveservice AS 22 mann på lønningslista. Fire av dem er hans egne sønner.

Arvid Thomassen viser i 2016 et byggverk som en hans fire ansatte sønner sto bak. (Foto: Jørn Søderholm)

På fire år har selskapet femdoblet inntektene på å grave vei, vann og tunneler. Det holder til førsteplass på årets gaselleliste i Finnmark.

– Dette er et produksjonsyrke. For å tjene penger må du produsere, sier Thomassen til DN.

Selskapet hans er med i Anlegg Nord, et konsortium av flere selskaper som sammen legger inn anbud på større veikontrakter. Anlegg Nord var gasellevinner i Finnmark i fjor, og samarbeidet har skaffet Thomassen flere store kontrakter.

Les resten hos DN.