Kjøper 40 tippsett i én handel

Hæhre & Isachsen har signert Norges største(?) ordre på anleggslastebiler. Kjøper 40 tippsett Volvo FH 540 med Maur påbygg og hengere, samt tre års vedlikeholdsavtaler på herligheten.

– Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS på Vikersund har inngått en historisk omfattende avtale med Volvo-forhandleren Volmax Kongsberg og Volvo Norge i samarbeid med den norske påbyggerbedriften Maur Bilpåbygg i Svelvik.

Det opplyser Volvo Norge i en pressemelding.

Annonse

40 biler – i første omgang

I første omgang er det gjort avtale om leveranse av totalt 40 biler med hengere og påbygg, samt vedlikeholdsavtaler på alt utstyret i tre år.

Serviceavtalen er en såkalt Volvo Gold-kontrakt i 2018 og 2019. De første bilene er allerede satt i bestilling og leveransene starter i februar neste år. Det forutsettes i rammeavtalen at den videreføres etter 2019.

– Må være største avtale

– Dette må være den største avtale inngått for levering av Volvo anleggslastebiler i Norge! Det er en stor glede å ha fått være med på denne ordren. Spesielt fordi jeg har solgt lastebiler til Hæhre og Isachsen over en lang tid, sier selger Leif Ole Løvås i Volmax Kongsberg.

Hæhre Entreprenør er en av Norges største anleggsentreprenører innen vei, kraft og andre større anleggsprosjekter. Isachsen Anlegg, er en regional anleggsvirksomhet med hovedfokus på grunnarbeid, infrastruktur og utomhusarbeid med Østlandet som nedslagsfelt.

Hæhre og Isachsen er begge del av BetonmastHæhre Gruppen. Hæhre & Isachsen Maskinutleie er et av Norges største maskinutleieselskap med utleie av maskiner og utstyr til de to eierselskapene.

100 lastebiler

– Vi er en avdeling som står for innkjøp av alt av maskiner og transportmateriale anleggselskapene våre har behov for. Vi styrer 6-700 anleggsmaskiner og et 100-talls lastebiler, hvorav ca 75 er anleggsbiler. Vi står også for all transport av egne maskiner mellom anleggene, sier daglig leder Frank-Ole Sørensen i Hæhre & Isachsen Maskinutleie i pressemeldingen.

Når det skal gjøres anskaffelser av anleggsmaskiner, lastebiler, hengere og annet utstyr, tar han med seg en fagansvarlig i konsernet. I dette tilfellet Rune Tøftum, som har lang fartstid på lastebilsiden hos Isachsen.

Brukerne må være enige

– Det er viktig at vi spesifiserer det som de som skal bruke utstyret er enige i. På samme måte har jeg med en fagansvarlig når det gjelder gravemaskiner og andre maskintyper. Det er viktig for oss at vi til enhver tid skal ha en topp moderne maskinpark. Denne avtalen bygger godt under dette, sier Frank-Ole Sørensen.

Første runde

De første lastebilene med påbygg og hengere er satt i bestilling. Leveransene starter i februar 2019, med 13 lastebiler, påbygg og 16 hengere:

  • 9 Volvo FH 540 med ekstra høyt chassis
  • 2 Volvo FH 540 med standard chassishøyde
  • 1 Volvo FH 540 trekkvogn
  • 1 Volvo FH 8×4 krokbil. Denne skal ha hydraulikkutstyr, variabel pumpe og Multilift krokløft, alt levert av Maur Bilpåbygg.

De resterende 27 lastebilene vil bli bestilt senere.

– Alle lastebilene leveres med Volvo Dynamic Steering, som er en viktig komfortfordel for sjåførene med tanke på å unngå belastningsskader. Videre skal alle bilene ha løftbar tandemaksel, som etterhvert nesten er blitt standard på en norsk Volvo anleggsbil. Det litt spesielle med disse bilene er at de leveres med Volvos girkasse I-Shift med Dual Clutch , forteller Løvås.

Maur påbygg og hengere

På hengersiden er det gjort avtale om – i første omgang – leveranse av påbygg til alle de først bestilte 13 lastebilene.

Nærmere bestemt med 12 trippelkjerrer, 2 tippsemi og 2 slephengere.

– Dette er den største ordre Maur Bilpåbygg har fått i selskapets historie. Vi er meget stolte av å få være med som leverandør her, og ser frem til et omfattende samarbeid i årene som kommer, sier salgsansvarlig Christian Riise i Maur.

Maur Bilpåbygg AS har vært en stor aktør i norsk påbyggerbransje gjennom mange tiår. De har lang historie med å levere kvalitet og tilbyr en omfattende rekke produkter, både påbygg, hengere og spesialløsninger. Firmaet har 52 ansatte og omsatte for drøyt 142 millioner kroner i 2017.

Stolt i Volvo

Volvo Norge er naturlig nok også stolte av storhandelen.

– Vi er kjempestolte av å få være en del av denne store avtalen inngått med en av de aller største entreprenørselskapene i Norge, sier adm. direktør Waldemar A. Christensen i Volvo Norge AS i en kommentar.