Historisk gull i Yrkes-EM

Nils Karjetta og Kjetil Schwoch tok et historisk gull i Yrkes-EM (Euroskills) i anleggsgartnerfaget i Budapest i helgen.

– Vi hadde jo et håp om å komme på pallen, men at det skulle blir gull, det var over all forventning. Da de ropte opp tredje og andre plass under avslutningsseremonien så trodde jeg ikke vi skulle nå opp. Gleden var desto større da de ropte opp «Norway» på første! Det var nesten litt uvirkelig til å begynne med, forteller en jublende glad Nils Karjetta til Anleggsmaskinen.

Dette er aller første gang Norge er på pallen i denne prestisjetunge konkurransen, hvor det i år var 12 nasjoner som deltok. Nils Karjetta har vært lærling hos Aakerholt Steen & Lund (BetonmastHæhre) i tre år, og OKAB har fulgt ham opp disse årene. Les egen artikkel om Nils og forberedelsene til EM her.

Annonse

Kjetil og Nils i aksjon under konkurransen i Budapest.

Kjetil og Nils i aksjon under konkurransen i Budapest. (Foto: Bjørn Aakerholt).

Hadde trent riktig

Ifølge Nils var oppgaven de fikk under konkurransen nesten som skreddersydd for dem. Den besto blant annet av steinsetting, beplantning, snekring og et vannarrangement.

– Vi var litt heldige med oppgaven. De elementene vi fikk var vi såpass sterke på, så vi kunne virkelig gi vårt beste og fokusere på nøyaktighet og tid. Vi hadde trent mye på belegningsstein og mur, noe som telte mye poengmessig. Vanndam hadde vi også trent på, og det hjalp veldig, for det tar mye tid å få det til å se bra ut. I tillegg scora vi bra på plantingen. Vi fikk planter som vi aldri hadde hørt om før, og trodde først vi ikke hadde gjort det riktig, men vi redda oss greit inn, forteller Nils.

Best i Europa!

Gutta hadde med andre ord ganske god kontroll på det meste i konkurransen, som gikk over tre dager. I forkant hadde Nils fryktet at konkurransenervene ville spille ham et puss, men da startskuddet gikk, følte han at han gikk inn i en boble der eneste fokus var å være rasjonell, tenke praktisk og taktisk og ikke minst holde fokus på HMS.

Nils og Kjetil er stolte av å kunne kalle seg Europas beste anleggsgartnere, og den flotte opplevelsen de hadde i Budapest vil de ha med seg hele livet.

Anleggsmaskinen gratulerer de nybakte europamestrene!
Det gjør seg på CV-en!