Heder og medaljer til brødrene Kvernevik

Oddgeir Kvernevik (t.h.) begynte som maskinentreprenør i 1978. Snart fikk han brødrene Øyvind, John og «Tutte» med på laget. De jobber fortsatt sammen, over 30 år senere. I Loen ble brødrene Kvernevik hedret med medaljer.

LOEN: Familien er viktig for alle. For Selje-bedriften Kvernevik AS har familien ekstra stor betydning.

Tilbake i 1978 etablerte Oddgeir Kvernevik seg med enkeltmannsforetak som maskinentreprenør. Etter noen år hadde også lillebror Øyvind fått nok av å jobbe på havet, og byttet fisk med fjell og stein i brorens selskap.

Annonse

Siden kom også brødrene John og Torbjørn – eller «Tutte» som han kalles.

AS i 2007

Anleggsdriften ble i 2007 flyttet til selskapet Kvernevik AS, og Oddgeir sønn Oskar kom inn på eiersiden. Stadig med de tre onklene som ansatte. 2017 ble et rekordår for selskapet, med 24 millioner i omsetning og et resultat på 7,8 millioner.

Familie og ansatte samlet til det de trodde skulle være bursdagsfeiring for en av de yngste.

– Dette hadde ikke vært mulig uten medarbeiderne og brødrene, sa MEF-direktør Julie Brodtkorb i en seremoni lørdag kveld på Loendagene.

Her delte hun ut Norges Vels fortjenstmedaljer for lang og tro tjeneste til Øyvind, John og Torbjørn «Tutte».

Brødrene

– Øyvind er den alltid hjelpsomme gledessprederen, godt likt av alle han treffer og den første som tok sjansen på å bli med. John er den evigunge feinschmekkeren, som står for noen av de fineste murene i Nordfjord. Torbjørn – «Tutte» – er kongen av sjøarbeid, alltid med glimt i øyet og har ikke forsovet seg på 37 år, sa Brodtkorb.

Fortjenstmedalje til de tre ble feiret av en solid delegasjon fra Kvernevik AS, med feiring av hele brødreflokken. Inkludert han som ikke var der.

– Vi feirer også den femte og eldste broren. Ronald var alltid problemløseren, og en stor hjelp for det nyetablerte foretaket. Han forble en viktig brikke helt til han døde brått i 2006, sa Brodtkorb.

Tre av brødrene Kvernevik fikk Norges Vels fortjenstmedalje for lang og tro tjeneste.