Lanserer høytkastende sideplog

Til vintersesongen 2018-2019 lanserer den svenske plogprodusenten Mählers en ny, høytkastende sideplog for lastebiler.

Sideplogen SPH er utviklet for nordiske forhold, der rikelige snømengder gjør det viktig å holde høyden på brøytekantene nede. Plogen har også en design som gir rette brøytekanter og som hindrer at snøen faller ned i veibanen igjen etter plogbilen. Dette skriver Mählers i en pressemelding.

– Gode resultater

Mählers SPH sideplog

SIDEPLOG: Utkastet er bygget om. Den nye versjonen av Mählers SPH skal kaste høyere, for å unngå bygging av skavler. Her på Vei og anlegg 2018. (Foto: Jørn Søderholm) 

Roar Wehn, salgssjef hos Mählers, sier at fjorårets tester av SPH-sideplogen var svært vellykkede og at testsjåførene mer eller mindre var i ekstase over hvordan sideplogen kastet snøen.

Annonse

– Testene i vinter ga svært gode resultater, og vi er glade for å kunne tilby en av markedets mest effektive sideploger, sier Roar Wehn i pressemeldingen.

Pelle Eriksson, sjåfør hos Engqvist Åkeri AB i jämtlandske Tåsjö, er en av testsjåførene. Selskapet har blant annet ansvaret for fylkesvei 815, en 105 km lang plogstrekning som tidvis går over kuperte fjellområder. Med andre ord perfekte omgivelser til å teste en høytkastende plog.

– Jeg ble overrasket over hvordan den nye sideplogen kastet snøen under den første turen. Telefonledningene svaiet av snøen der jeg ploget, sier Pelle Eriksson.

Rette brøytekanter

Sideplogen SPH er ikke bare konstruert for å haste høyt, men er også utformet for at brøytekantene skal bli rette og slik at snøen ikke skal ”ramle tilbake”.

– Det er de som tror at vi kjørt med snøfreser når de ser brøytekantene, men det er utformingen til den nye plogen som gir dette resultatet, sier Pelle Eriksson.

Den høytkastende SPH-sideplogen kommer i fire lengder: 10, 12, 14 og 16 fot. Alle bygger på samme plattform, som så tilpasses til størrelse som ønskes.