Pipelife kjøper Isoterm

Pipelife kjøper Isoterm. Utvider sortimentet med frostsikre VA rørsystemer.

Pipelife Norge har inngått en avtale med Jebo-gruppen om å kjøpe Isoterm AS. Selskapet med fabrikk på Ringebu er markedsleder i Norge på vann- og avløpsrørsystemer med innebygd frostsikring.

Fornøyd på begge sider

Isovarm DVO

Isovarm DVO, utviklet av Isoterm og Wavin. (Foto: Jørn Søderholm)

Med overtakelsen av Isoterm AS utvider Pipelife Norge produktsortimentet sitt, og tar i følge sin egen pressemelding en ledende posisjon i et nytt rørmarked i Norge.

Annonse
Trekking av vannledning

Artur Burczyuski og Ruben Hansen (i bakgrunnen) i Leif Grimsrud AS trekker en vannledning av Isoterm-kveilen. (Alle foto: Jørn Søderholm)

Isoterm er fornøyde med at den tradisjonsrike bedriften blir videreført gjennom landets fremste rørsystemprodusent. Og ikke minst med at Pipelife vil satse videre i Gudbrandsdalen.

Isoterm AS ble etablert på Ringebu i 1971, med utgangspunkt i et patent for frostsikre vannrør, kalt «Elvestadrør». Etter kontinuerlig videreutvikling gjennom snart fem tiår framstår Isoterm i dag som Norges ledende leverandør av frostsikre vann- og avløpssystemer. Selskapet omsetter for rundt 100 millioner kroner i året.

Nytt produktsegment

Her legges Pragma Infra-rør. (Foto: Pipelife).

Her legges Pragma Infra-rør. (Foto: Pipelife).

Oppkjøpet forventes formelt sett å være sluttført i tredje kvartal. Det gir Pipelife tilgang til et nytt produktsegment, men også mye kompetanse.

– Frostsikre rørsystemer er et beslektet men nytt produktområde for oss. Vi er sjølsagt avhengige av den kompetansen de ansatte på Ringebu besitter om både markedet og produktene. Ikke minst gjelder dette innenfor elektronikk og styring, sier administrerende direktør Kjell Larsen i Pipelife.

Rørsystemprodusenten har hovedkontor i Surnadal og et produksjonsanlegg på Stathelle.

– Vi har fortsatt stor tru på virksomhet i distrikts-Norge, og vi ser fram til å utvikle Ringebu-fabrikken videre, parallelt med at vi investerer tungt i de to andre fabrikkene våre. Ringebu er interessant for oss også med tanke på logistikk. Det ligger sentralt på Østlandet, halvveis mellom de to andre fabrikkene våre, sier Larsen.

Det blir ingen navneendring eller omprofilering som følge av oppkjøpet.

– Isoterm består som varemerke, sier Kjell Larsen.

Felles historie

Kjell Oddvar Lervik, styreformann i Isoterm AS, understreker at eierne er godt fornøyd med at Isoterm nå vil komme inn i Pipelife.

– Vi ser på Pipelife som den naturlige industrielle aktøren som kan utvikle Isoterm videre. I tillegg er det jo artig at vi begge har en felles historie med tilknytningen til Jon Einar Bottens industrielle aktivitet i og fra Surnadal, sier Lervik.

Hovedeierne i Isoterm er etterkommerne etter Mabo-gründeren Botten, som i 1996 solgte seg ut av den plastrørvirksomheten familien startet i Surnadal – og som i dag er Pipelife Norge AS.

Helhetlig system

Pipelife er Norges ledende produsent og leverandør av plastrørsystemer innenfor VA, VVS, kabelvern og el-installasjon.

Salgs- og markedsdirektør Trond Skogseth ser spennende synergier med å kunne utvide Pipelifes sortiment med Isoterm-produktene.
– Vi ser gode muligheter for vekst for Isoterms produkter både innenfor hyttemarkedet, på samferdselsprosjekter og ellers der det er behov for å frostsikre rør uten å kunne grave de ned på frostfri dybde, sier Skogseth.

Pipelife, et heleid datterselskap av Wienerberger AG, er med selskaper i 26 land blant Europas ledende produsenter av rørsystemer i plast. Produktene benyttes til sikker handtering og beskyttelse av vann og avløp, gass, innendørs avløp, og elektriske kabler og installasjoner.