Rasco spreder som tar «alt»

Denne Rasco-sprederen tar både salt, sand og fastsand. Selgeren t.h. var med på å utvikle selve fastsandmetoden i Norge. Mählers har fått agenturet på Rasco, og en erfaren ringrev med på laget.

– Legg en tynn ishinne med salt og varmt vann, så er det tørt med én gang. Du trenger ikke trafikk på veien en gang. Og det blir liggende en høyere restsaltverdi til neste snøfall, sier Vidar Jansen i Mählers.

Utviklet fastsandmetoden

Vi møtte ham på Vei og anlegg i begynnelsen av mai. Jansen vet sånn noenlunde han snakker om.

Annonse

Han var med på å utvikle fastsandmetoden, med oppvarmet sand. Han har vært produktansvarlig for Rasco driftsutstyr i flere år. Nylig begynte han hos Mählers, etter at selskapet overtok agenturet på det Kroatia-produserte utstyret.

Sprederen for både salt, saltløsning, sand og fastsand har han stor tro på for norske forhold. I størrelsen for fireakslet bil tar den 6000 liter vann og seks kubikkmeter tørrstoff.

– Det går tre fyllinger tørrstoff på én tank vann, sier han.

Mählers SPH sideplog

SIDEPLOG: Utkastet er bygget om. Den nye versjonen av Mählers SPH skal kaste høyere, for å unngå bygging av skavler.

Mählers viste også fram en ny versjon av SPH sideplog, med krappere vinkel på utkaststykket. Den har blitt bygget om og testet i løpet av den snørike siste vinteren.

– Den kaster høyere, for å unngå bygging av for høye brøytekanter. Dette har vært en perfekt vinter for testing av sånt, sier salgssjef Roar Gauslaa Wehn i Mählers.