Beste landslinjeelever på årets tur Volvo-tur

Dette er årets beste anleggselever på landslinjeskolene. Nå har de vært på den tradisjonsrike bestemannsturen med Volvo Maskin.

SVERIGE: Volvo Maskin holder sin lange tradisjon i hevd: Også i år inviterte de årets beste elever på landslinjeskolene VG2 anleggsteknikk og arbeidsmaskiner på en tur til Arvika, Eskilstuna og Volvo Customer Center.

– En årelang tradisjon der vi vil hedre elever som har utmerket seg positivt i siste skoleår, sier Volvo Maskin i en pressemelding.

Annonse

Full pakke

Årets beste VG2-elever på landslinjeskolene.

Årets beste VG2-elever på landslinjeskolene. (Klikk for å se større)

Karakterer og fravær er selvfølgelig viktige elementer i utvelgelsen. Men her må elevene ha full pakke for å nå fram.

Egenskaper som ansvarsbevissthet, samarbeid, initiativ og faglig utvikling, veier vel så tungt. Så kortversjonen er at dette må være drømmelærlingene for bransjen.

Knut Sollesnes fra Volvo Maskin var vertskap for turen. Skolenes ledsagere på turen var avdelingsleder John Eirik Eilertsen på Fauske vgs og landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg.

– Vi samlet de fleste elevene på Gardermoen, og plukket opp én på Skarnes. Deretter fortsatte turen mot Arvika. På Volvos hjullasterfabrikk ble vi godt mottatt, og fikk først en firmapresentasjon og lunsj. Etterpå fikk vi en runde rundt hele produksjonslinjen der vi fikk se hele prosessen. Det er alltid fascinerende å se hvordan noen metallplater med litt bearbeiding, samt «noen» ekstra deler til slutt ender opp som en komplett hjullaster, sier Odd Arne Meyer Sjøberg.

Maskinprøving

Etter Arvika gikk turen videre til Eskilstuna for overnatting på hotell Bolinder, og avslutning for dagen med middag.

Dag to startet med omvisning og lunsj på Munktellmuseet i Eskilstuna. Deretter gikk turen til Volvo Customer Center.

– I år var vi der litt før Volvo Days startet, men vi fikk med oss generalprøven på årets maskinshow. Der ble det vist fram maskiner og lastebiler. I år var det spesielt å se de hvite Terex-dumperne som har blitt gule og hadde fått Volvo navn og modellbetegnelse, sier Sjøberg.

Volvo gravemaskiner

(gravere) GRAVER: Prøvekjøring av maskiner i Eskilstuna dag to var et høydepunkt for mange. Spesielt bak spakene i Volvos massive 950 graver.

Rosinen i pølsa den dagen – og for mange av gutta kanskje hele turen – var prøving av maskiner, med hjullastere, gravemaskiner og dumpere i alle størrelser.

– Det gjorde inntrykk å sitte bak spakene på en 950 graver. Det var en fornøyd gjeng som gikk på bussen for å kjøre tilbake til Karlstad for siste overnatting, forteller landslinjekoordinatoren.

Harrystopp

Etter frokost på hotellet dro delegasjonen til Charlottenberg, for en «obligatorisik harrystopp» på veien tilbake til Gardermoen. Det var en fornøyd gjeng som takket for seg før de gikk til innsjekk og siste etappe hjem.

– Vi takker igjen for initiativet fra Volvo Maskin. Den årlige bestemannsturen er et viktig bidrag til rekruttering til bransjen, sier Odd Arne Meyer Sjøberg.