Trombia inn hos Skjetne

Skjetne Maskin har blitt forhandler av Trombia vannfrie feieaggregater i Nord- og Midt-Norge. Første vannfrie feieaggregat som får toppkarakter i EU-test.

TRONDHEIM: Skjetne Maskin i Trondheim har nå fått agentur på Trombia vannfrie feieaggregater fra den finske produsenten Snowek OY i fylkene Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal.

PM 10 veistøvtest

Trombia vannfritt feieaggregat

Trombia feier uten vann. Kapasitet som en liten støvsugerbil, i et aggregat som bæres av en hjullaster. (Foto: Snowek OY)

I juni i fjor ble Trombia verdens første vannløse feieaggregat som besto den europeiske PM10 veistøvtesten med høyest mulige karakter, i følge en pressemelding fra Snowek.

Annonse

Skjetne Maskin AS har fra før erfaring med Snoweks brøyte- og feieutstyr. Trombia er flaggskipet i den finske produsentens utvalg. Selv mener de norske tunneler er et godt «mål» for utstyret som feier uten vann.

Vannfri feiing vinterstid

– Norge er et skreddersydd marked for Trombias feiekapasitet. For eksempel kan utallige tunneler ikke vannes under feiing vinterstid, sier administrerende direktør Antti Nikkanen i Snowek OY.

Skjetne Maskin AS har nå på senvinteren og våren demoutstyr i sving i Trondheim. Daglig leder Kristian Skjetne er godt fornøyd med avtalen.

– Vi er stolt over å tilby Trombia. Vi gleder oss til å vise dette utstyret til nye og eksisterende kunder de neste par månedene, sier Skjetne.

Skjetne og Anleggsgruppen

Fra før har Anleggsgruppen AS agentur på det samme utstyret.

– Skjetne Maskin er en offisiell, eksklusiv forhandler for sin region. Anleggsgruppen AS er forhandler for resten av landet. Begge forhandlere har demoutstyr i gang, sier Nikkanen.