Nye eiere satser som UE i grunnarbeid

Entreprenørteknikk AS har et dårlig rykte i Oslo-området. – Ufortjent dårlig, mener disse to karene. De har overtatt selskapet, skiftet navn på det og begynt på jobben med å gjenreise tilliten. Utvider fra «kun» VA til komplett grunnarbeid.

LARVIK: Entreprenørteknikk AS i Larvik har fått nye eiere og endrer navn til Entek AS. Det framgår av en pressemelding fra selskapet.

De nye eierne er Tommy Lindahl (37) og Lennart Svartnes Miljkovic (42). Begge har lang fartstid innen bygg og anlegg.

Annonse

Tapte mot Bærum kommune

Entreprenørteknikk AS fikk for noen år siden fikk hard medfart for dårlig arbeid, etter rettssak mot Bærum kommune der de tapte på alle punkter.

– Vi skal gjenskape tilliten til et firma som har fått et ufortjent dårlig rykte i Oslo-området, men som står svært sterkt i Vestfold og Buskerud, sier de to i pressemeldingen.

Lindahl blir daglig leder i Entek AS. Han har flere år bak seg i firmaer som Hæhre og Kaare Mortensen Oslo/Akershus AS, et entreprenørfirma med solid kommunalteknikk-erfaring. Det var her han ble godt kjent med sin prosjektleder-kollega Lennart Svartnes Miljkovic, som i 2015 også etablerte Olimb Entrepnor AS i Mo i Rana.

Bygger videre med Entek AS

Lennart Svartnes Miljkovic blir arbeidende styreleder. De to har fått Linn Kathrin Bjørnø med på laget som administrasjonsleder.

– Tiden er moden. Vi vil bygge videre på et firma som har mange dyktige ingeniører og ADK-medarbeidere, en godt utstyrt maskinpark, god ordrereserve og et stort potensial innen grunnarbeider, vann og avløp og annen infrastruktur. Her er det en maskinpark som er nedbetalt og det er en solid positiv egenkapital, sier Lindahl og Miljkovic i pressemeldingen.

Overlater til yngre krefter

Geir Aursnes etablerte Entreprenørteknikk i 1991 og bygde seg opp som en totalentreprenør på utførelse kommunaltekniske prosjekter innen infrastruktur, bygg og anlegg i Østlandsområdet.

Selskapet er medlem i MEF.

I en alder av 68 år ønsket Aursnes nå å overlate driften til yngre krefter. Duoen Lindal og Miljkovic er godt fornøyd med den overdragelsesavtalen som er inngått.

– Vi registrerer at medarbeiderne har et eierforhold til firmaet og at de har en yrkesstolthet som vi er helt avhengig av for å lykkes. Det er også hyggelig at vi som nye eiere er blitt godt mottatt. At vi skal utvide arbeidsspekteret til mer enn VA-jobber for kommuner er også blitt positivt mottatt av de ansatte. De er også innstilt på å bli med på oppdrag i et større geografisk område. Vi ser for oss det sentrale Østland med alle fylkene rundt Oslofjorden som det naturlige nedslagsfeltet, sier Lindahl.

Negative medieoppslag

De to vet hva de går til, selv om de har registrert noen negative medieoppslag. Dette kom i kjølvannet av et VA-oppdrag Entreprenørteknikk gjorde for Bærum kommune. Kommunen gikk til sak mot selskapet og vant på alle punkter.

Larviksfirmaet ble dømt til å tilbakebetale et beløp på 1,3 millioner kroner, inkludert saksomkostninger.

– Vi kan begynne med blanke ark som nye eiere, og vi har ikke hendelser av denne typen hengende over oss. Entreprenørteknikk AS har i alle år vært en trygg og god arbeidsplass og utført hundrevis av vellykkede oppdrag. Dessverre kan det skje feilskjær i ethvert firma. Slike hendelser må vi gjøre alt vi kan for å unngå, sier Lennart Svartnes Miljkovic.

– Etter nærmere 20 år i bransjen har vi tvert imot bygget opp et solid nettverk. Vi har gode referanser på de oppdragene vi har vært med på i andre selskaper. Vi er også godt fornøyd med at vi de nærmeste ukene er i posisjon for å signere flere store prosjekter, supplerer makker Tommy Lindahl i pressemeldingen.

UE i grunnarbeid

De har ingen målsetting om å bli store totalentreprenører. Tvert imot vil de heller tilby sine tjenester som UE på grunnarbeider og anleggsdrift til de store aktørene.

Fra de siste årene som VA-entreprenør skal selskapet Entek AS nå rette et bredere blikk mot komplette grunnarbeider på større boligprosjekter. Inkludert rørfornying, som selskapet har kompetanse og utstyr for.