Tøff i kjeften – biter over jernbaneskinner

Har du prøvd å klippe eller kutte jernbaneskinner? Det er kraftige saker. Denne saksa fra Mantovanibenne er så tøff i kjeften at det blir lett. Se video

MS30 jernbaneskinnekutter på gravemaskin

MS30 kan brukes på bæremaskiner 15-35 tonn. Her står den retti bommen.

Dette er en Railwaycutter MS30R, fra Mantovanibenne. Den gjør akkurat det navnet antyder: Klipper jernbaneskinner.

Her snakker vi altså spesialutstyr med et ytterst smalt bruksområde. Men om man har en haug jernbaneskinner å kutte opp, så er dette en type utstyr som gjør jobben. Jernbaneskinner er nemlig harde, kraftige saker som det skal litt til for å knekke.

Annonse

17 tonn i timen

Det kan godt være en ganske stor haug. Den ukentlige produksjonen på denne er nemlig oppgitt til opp mot 700 tonn i uka, 17 tonn i timen.

Den klipper over jernbaneskinner med en kuttekraft på 430 tonn. Den er ganske kjapp i vendingene, og kan ta opptil 11 sykluser pr minutt. (Les mer under videoen)

Den roterende saksa er beregnet for et stort spekter bæremaskiner, og kan monteres på gravemaskiner fra 15 til 35 tonn. På de minste maskinene – det vil si 15-24 tonn – må den monteres rett i bommen, for at «regnskapet» med størrelse, vekt og balanse skal gå i hop.

1,75 meter lang, roterende saks.

Saksa er 1,75 meter lang. Kjeften er 245 mm bred og 215 mm dyp i vidåpen tilstand.

Kom i 2015

Det er Skjetne Maskin AS som forhandler Mantovanibenne i Norge. Railway cutteren er ikke helt ny. Den kom på markedet i 2015, og Skjetne Maskin har levert flere enheter til norske kunder.

Mantovanibenne er for øvrig en av de største og mest erfarne i Europa på demoleringsutstyr. Det har det italienske firmaet holdt på med i over 50 år. Skjetne Maskin har vært forhandler for Mantovanibenne siden 2004.