Mählers skal selge Rasco utstyr for veidrift

Mählers utvider utvalget. Plogprodusenten skal selge spredere, klippere, spylebommer og feiemaskiner fra Rasco i Norge og Sverige.

Den svenske plogprodusenten Mählers har i februar inngått en avtale med Rasco. Avtalen innebærer at Mählers skal selge hele utvalget av veivedlikeholdsutstyr fra Rasco i Norge og Sverige. Rasco er en av Europas største produsenter av utstyr for veivedlikehold.

Salt- og sandspredere

Rasco på Unimog

Rasco lager utstyr for drift av både store og små veier.

Deriblant spredere for salt, sand og saltløsning, feiemaskiner, veivaskere og gressklippere. Selskapet har hovedkontor og fabrikk i Kroatia, med virksomhet i drøyt 30 land over hele verden.

Annonse

Rasco har til nå vært representert i Norge av Bulder AS.

– Rascos marked spenner fra Canada til Kina, inkludert hele Europa. Deres lastebilmonterte spredere Solid og Liquid lastebilmonterte spredere har ivaretatt veier i Skandinavia i mange år. Solid C er den mest populære modellen, som de fleste skandinaviske kunder foretrekker, sier Mählers i en pressemelding.

Her pekes det på at de to bedriftenes produktportefølje «passer perfekt sammen». Mähler bygger sine front- og sideploger i samsvar med strenge skandinaviske standarder. Selskapet understreker at Rascos utstyr fungerer veldig godt i utfordrende og krevende nordiske forhold.

Komplett helårsdrift

Rasco lager utstyr for helårs vedlikehold av veier.

Rasco lager utstyr for helårs vedlikehold av veier. (Foto: Rasco)

– En perfekt kombinasjon. Som eksklusiv distributør av Rascos produkter i Norge og Sverige kan Mählers nå tilby komplette løsninger for edlikehold av veier, sier salgssjef Roar Wehn hos Mählers.

Han er trygg på at Rascos produkter holder det de lover:

– Vi kjenner allerede til noen av Rascos produkter fra tidligere, og vi vet at de holder god kvalitet. Etter å ha snakket med noen av kundene som bruker Rascos produkter i dag, og med nøkkelpersoner hos RASCO, ble vi overbevist om at dette var noe vi ønsket å komplettere produktutvalget vårt med, sier Wehn i pressemeldingen.

Nordiske forhold

Mählers er en stor nordisk produsent av utstyr for vintervedlikehold av veier for lastebiler. De siste årene har selskapet fått stadig flere spørsmål om spredere og andre produkter selskapet ikke har i egen portefølje.

– Avtalen med Rasco betyr at vi nå blir totalleverandør for både sommer- og vintervedlikehold av veier, sier Roar Wehn.

Rasco spylebom på lastebil.

Rasco spylebom på lastebil.

Rasco lager utstyr for helårsvedlikehold av veier. Salt- og sandsprederne vil antakelig være det største fokusproduktet her til lands. Men i tillegg til sprederne lager Rascos ulike typer snøploger, gressklippere, feiemaskiner og veivaskere. Alt blir tilgjengelig via Mählers’ distribusjonsnettverk.

– Viktig avtale

Selv har Roar Wehn stor tro på at kantklippeutstyr og diverse versjoner av koster og spylebommer kan være interessant for norske veidriftere.

Administrerende direktør Ivan Franičević i Rasco er svært glad for å ha landet avtalen med Mählers. Avtalen er viktig for selskapet.

– Rasco startet for 28 år siden som en liten bedrift med bare to ansatte. I dag kan vi stolt si at vår kunnskap, erfaring og innsats har ført til et distribusjonssamarbeid med en av Nordens største produsenter av snøploger. Med virksomhet i mer enn 30 land over hele veden vet vi at det er helt avgjørende for å oppnå suksess at man velger den riktige distributøren. Vi er sikre på at vårt samarbeid med Mählers kommer til å føre til markedsledende merverdi for kundene våre, sier Franičević i pressemeldingen.

Mählers er en spesialisert produsent av front- og sideploger for lastebiler og veiskraper, etablert tilbake i 1895. I dag er Mählers snøploger velkjent for bedrifter som vedlikeholder veier i Norge og Sverige.