Arne Olav Lund AS er solgt

Ledelsen og eksterne investorer har kjøpt aksjene i 60 år gammel Larvik-entreprenørbedrift. Arne Olav Lund AS er solgt ut av Lund-familien.

LARVIK: Entreprenørfirmaet Arne Olav Lund AS feiret 60 år i 2017. Etter at grunnleggeren gikk bort har aksjene fortsatt vært i familien Lunds eie, selv om ingen derfra har vært aktiv i bedriften.

Nå er bedriften solgt, melder Østlandsposten

Annonse

Eksterne investorer

Den nye hovedeieren med 75 prosent er selskapet Grunnstein AS, som eies med halvparten hver av investorene Tore Aksel Voldberg og Simen Thorsen.

Sistnevnte har de siste årene vært aktiv investor i eiendom i Larvik-området.

Resterende aksjer er kjøpt av bedriftens ledelse. Daglig leder Ole Petter Anvik eier ti prosent, mens styreleder Johan Kristian Haugene og distriktssjefene Tomas Lie og Bjørn Kristian Solberg eier fem prosent hver.

Hovedeierne har lang erfaring som investorer i eiendom, men det er første gang de går inn i anleggsbransjen.
– For oss er det differensiering av en portefølje som har mye eiendom i seg. Hver gang vi utvikler et eiendomsprosjekt er vi i kontakt med en grunnentreprenør, sier Simen Thorsen til Østlandsposten.

Uendret – foreløpig

Arne Olav Lund AS vil fortsette sin virksomhet etter eierskiftet, uten endringer av betydning. I alle fall på kort sikt.

– Strategien er å videreutvikle eksisterende virksomhet. Når man investerer har man jo et ønske om å heve både topp- og bunnlinje. Men dette er ikke rett tid å si noe om hvilke tall vi strekker oss etter, sier styreleder Johan Kristian Haugene til Østlandsposten.

De siste årene har selskapet omsatt 200-250 millioner pr år, med et resultat før skatt på 8-16 millioner.