Fersk utleiekjempe angriper Oslo fra flere kanter

Tre ble én for ett år siden. Nå er Utleiesenteret AS størst på Østlandet, med 900 lifter og over 100 gravemaskiner i stallen. Nylig fikk de sin hittil største kontrakt. Oslo-markedet angriper de fra flere kanter.

Det er nå ett år siden Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen gikk sammen til ett selskap som nå har fått navnet Utleiesenteret AS.

– Størst på Østlandet

– Konsernet er nå den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med en totalomsetning på 350 millioner kroner og 80 ansatte, sier Utleiesenteret AS i en pressemelding.

Annonse

Anlegg, prosjekter og kunder blir bare større og større. Det krever også mer av av de som tilbyr utstyr på utleie.

– Gjennom denne fusjonen har vi blitt en totalleverandør som er mer fleksibel i forhold til kundenes behov. Vi har nå veldig mye kompetanse og erfaring samlet i ett og samme selskap, og vi kan tilby en bred maskinpark. så får vi ikke minste en veldig bred og komplett maskinpark med eksempelvis 900 lifter og over 100 gravmaskiner til utleie. Dermed kan vi betjene enda større kunder og enda større prosjekter, sier konsernsjef Lasse Kjøsterud i pressemeldingen.

Flere utleveringssteder

Sammenslåingen gjør at Utleiesenteret AS dekker et større geografisk område enn de tre partnerne hver for seg. Selskapet har utleveringssteder i Kongsberg, Drammen, på Gardermoen og i Oslo.

De allerede har merket effekten av fusjonen, med nylig «landing» av en stor kunde og en stor kontrakt. Kontrakten dreier seg om byggingen av det nye 13 etasjer høye og 26 000 kvadratmeter store Munchmuseet i Bjørvika.

Også i Gardermoen-avdelingen, der tidligere Akershus Uteleie har flyttet inn i helt nye lokaler, merkes fusjonen positivt.

Større kunder og oppdrag

– Vi er mye mer fleksible enn før. Kundene våre kan hente en maskin i eksempelvis Kongsberg og levere den her på Gardermoen. Sammenslåingen gjør oss nå i stand til å håndtere stadig større kunder og oppdrag. Og timingen er også bra siden det nå er veldig stor byggeaktivitet og mange store utbyggingsplaner på gang i området, sier driftsansvarlig Alfred Bakken i pressemeldingen.

Utleiesenteret rigger seg nå for ytterligere vekst. Både gjennom oppkjøp av flere selskaper og investering i mer materiell og utstyr.

– Målet er å styrke posisjonen på det sentrale Østlandet. Vi kan nå angripe Oslo-markedet både fra Drammen, Kongsberg og Gardermoen. I tillegg forventer vi en generell vekst i utleiemarkedet, sier konsernesjef Lasse Kjøsterud i Utleiesenteret.

– Hvorfor?

– Bedrifter i Norge nå begynner å følge trenden fra andre deler av Europa. Der er det langt mer vanlig å leie enn å eie, sier Kjøsterud .