Spesialist på pumper

/Sponset artikkel/ Du trenger en pumpe som kan flytte mye vann. Eller løfte vannet høyt. Da kan det være lurt å ringe Pumpe-Service AS. De kan pumper.

OSLO: Telefonen ringer.

– Pumpe-Service, vær så god.

Annonse
SERIE: To pumper seriekoblet, for større løftehøyde. (Foto: Pumpe-Service AS)

SERIE: To pumper seriekoblet, for større løftehøyde. (Foto: Pumpe-Service AS)

– Ja, hei. Det er fra vannetaten i (piiip…) kommune. Vi har hatt havari på en av pumpene våre. Vi må ha en av de store Selwood-pumpene deres. Når kan du levere?

– Hm, tja… Om en time…?

– Hæ? Ja! Jess, nå reddet du dagen!

Pumpe-Service AS

Den telefonen kom inn til driftssjef Kai Ingar Allergodt i Pumpe-Service AS en dag på sensommeren, fra en stor kunde på Østlandet. Den er betegnende for hva selskapet driver med.

– Det er ikke alltid det haster så mye. Men det er mulig, når det trengs. At vi snur oss rundt og iverksetter umiddelbart er en av våre styrker, sier daglig leder Robert Butteberg.

Spesialkompetanse på pumper

LEVERING: Løftes på plass med kran. (Foto: Pumpe-Service AS)

LEVERING: Løftes på plass med kran. (Foto: Pumpe-Service AS)

Den andre viktige styrken han peker på er kompetanse. Spesialisert, dyp og omfattende kompetanse på fagområdet pumper, og hvordan de kan brukes.

I motsetning til utleieselskaper driver Pumpe-Service AS ikke med lifter, gravemaskiner, stillas og sånt. Kun pumper.

Selskapet leverer pumper i alle størrelser og fasonger. For salg, men også for utleie. Du kan leie kun pumpa, få den levert med komplett slange- og rørpakke som ligger klar på hylla eller en komplett installasjon, ferdig montert og klar til start. Gjerne fjernstyrt, om nødvendig.

HJUL: En Selwood-pumpe på hjul. (Foto: Pumpe-Service AS)

HJUL: En Selwood-pumpe på hjul. (Foto: Pumpe-Service AS)

Mest etterspurt på leiesiden er store, dieseldrevne pumper fra Selwood, BBA og Atlas Copco. Disse er utstyrt for DN150, altså seks tommers dimensjon både inn og ut. Unntatt på den største, som er modifisert for DN200 / 8” på sugesiden for størst mulig kapasitet.

Flytter mye vann

Hvis du skulle tenke at du kunne trenge å leie – eller kjøpe – en pumpe, og lurer på om du skulle tatt den største Pumpe-Service har har, så vit dette: BBA-pumpen tar unna 8600 liter i minuttet.

Det er fryktelig mye vann, og da må du ha et sted å gjøre av dette vannet.

Må vannet løftes høyere enn ti meter? I så fall kan flere pumper kobles i serie, for å øke løftehøyden. Hvis det er pumper av forskjellig størrelse, så husk bare på å plassere den største pumpa nederst (nærmest det som skal pumpes).

– Ring oss, og fortell om behovet. Vi stiller opp med all vår kompetanse, lover daglig leder Robert Butteberg i Pumpe-Service AS.

/SPONSET ARTIKKEL/

Denne artikkelen er en annonse for Pumpe-Service AS. Spørsmål om sponsede artikler? Ta kontakt med Anleggsmaskinen.