Norsk firma har laget ”lue” til betongkummer

Her bæres komplett isolasjon til én betongkum. Et nytt produkt på markedet skal gjøre det enklere å isolere betongkummer.

GRIMSTAD: Kjegleformede kummer/kumtopper er gode saker og mye brukt. Men de er utsatt når det fryser på. Frosten skal helst ikke få komme inntil armaturer og annet utstyr inne i kummen.

Å isolere kummene med plater i XPS ell EPS er ikke uvanlig. Men det kan være arbeidskrevende og utsatt for skader.

Annonse

Isohatt isolerer vannkummen

Nå har WDF Isolasjon AS i Grimstad kommet opp med en mulig løsning: En ”lue” til å legge over kumtoppen. De kaller produktet Isohatt, og det består i en topp laget i PU-skum, formstøpt etter den aktuelle kumtoppen.

– Vår løsning går ut på å isolere selve kummen. Det er mer effektivt og koster ca. halvparten. Løsningen vår heter Isohatt, den er en skreddersydd hylse i robust polyurethan som tres utenpå kummen, slik at den «kroppsisoleres», sier daglig leder Dagfinn Knutsen i WDF Isolasjon til VAnytt.

1400-2000 mm

Isohatt - Fredrik Krath og Werner Krath

Isohatt til en 1600 eksentrisk kumtopp klar til bruk. Far og sønn Fredrik (t.v.) og Werner Krath står bak sammen med Dagfinn Knutsen. (Foto: WDF Isolasjon)

Firmaet ble etablert i fjor sommer, og kom i gang med salget utpåhøsten. P.t. er det laget former til fire forskjellige størrelser:

  • 1400 eksentrisk
  • 1600 eksentrisk
  • 1600 sentrisk
  • 2000 sentrisk

Isohatten legges over kumtoppen, justeres evt med justeringsringer og omfylles som annen isolasjon. Åpningen isoleres med et eget lokk i samme materiale. Produktet er utviklet og lages av bedriften selv, av folk med erfaring fra VA og båtbygging.