Rekordtur fra Oslo til – nesten – Kautokeino

To karer i en Ford Ranger kjørte kjørte fra Oslo til Kautokeino på én tank diesel. Det kan være ny verdensrekord. Men forbruket er et syltynt strå bedre på en annen langtur-pickup…

De to nordmennene Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink satte sent søndag kveld det som høyst sannsynlig er en verdensrekord i økokjøring med pickup.

1616 kilometer

Duoen kjørte 1616 kilometer – fra Oslo nesten til Kautokeino – på èn tank diesel med en standard 160 hk Ford Ranger 2.2 TDCI.

Annonse

Test: Texas Ranger med «full Delta»

Wilthil fra Asker og Borchgrevink fra Skedsmokorset la ut fra Oslo torsdag formiddag. Derfra gikk turen via Trysil og nordover i Sverige og Finland før de igjen kom inn i Norge og Finnmark.
«Noen mil» nord for Kautokeino var altså den 80 liter store tanken tom søndag kveld. Det gir et forbruk på 0,495 liter/mil.

Verdensrekord med 1000 miles

Det kan være ny verdensrekord, som den første bilen av den typen som har kjørt over 1000 miles på én tank drivstoff, sier Ford Motor Norge i en pressemelding.

Turen var inspirert av en lignende tur to karer gjorde i en Isuzu D-max for noen uker siden. De kjørte E6 nordover gjennom Norge, og rakk 1602 km før tanken var tom. Tanken på D-max er på 76 liter, fire liter mindre enn Rangeren.

Snittforbruket på D-max var dermed 0,47 liter/mil, et syltynt strå vassere enn på Rangeren.