Superselger blir pensjonist

Even Furuseth (74) har solgt anleggsmaskiner i nær 30 år. Til jul er det slutt, og nye krefter skal overta. Vet du hvilket merke han selger?

Komatsu, ja.

Driver du med anleggsmaskiner på Østlandet, så er det store muligheter for at du har hatt kontakt med Even Furuseth.

Annonse
ERFAREN: Even Furuseth har solgt Komatsu i 28 år. (Foto: Hesselberg Maskin AS)

ERFAREN: Even Furuseth har solgt Komatsu i 28 år. (Foto: Hesselberg Maskin AS)

I snart 30 år har han vært selger i Hesselberg Maskin. Få har like mange loggførte Komatsu maskiner som Furuseth.

Vil savne kundene

– Hva kommer du til å savne mest ved jobben?

– Mest av alt kommer jeg til å savne kundene mine. Jobben består mye i å besøke og prate med kunder. Da er det naturlig at man opparbeider et nært og godt forhold til de fleste, sier Even Furuseth.

Han har stortrivdes gjennom 28 år i Hesselberg. Men nå ser han fram til å trekke seg tilbake og la andre overta.

Tilgjengelig når det passer kunden

– Hva kreves i jobben?

– I hovedsak en kundeorientert person. En som er lærelysten, engasjert og serviceinnstilt, og som setter kunden i sentrum. En god selger skal være tilgjengelig for kunden, når det passer kunden. Det er min mening, sier Even Furuseth.

– Even er en av Hesselberg Maskin sine beste selgere. Han har i løpet av disse årene opparbeidet seg meget gode kunderelasjoner rundt om i Akershus-området. For Hesselberg Maskin er det viktig at disse kundene blir godt ivaretatt, også etter at Even har tatt på seg pensjonshatten og avtrådt, sier administrerende direktør Kai Paulshus i Hesselberg Maskin AS.

Rekruttering

Nå på sensommeren har han satt i gang rekruttering av en arvtager og ny Akershus-selger. Vedkommende skal frem til nyttår «gå i læra» hos superselger Furuseth.

– Even sitter med unik erfaring og kunnskap om kunder og maskiner, som vil komme en ny arvtager godt til nytte. Å følge en kapasitet som Even er en helt unik mulighet for enhver selger. Komatsumaskinene er gode produkter og populære maskiner i Akershus-distriktet, men gode maskiner krever også gode selgere som gir god oppfølging, sier Paulshus.