«Neste generasjon» maskinstyring

Ifølge en pressemelding fra Trimble, lanserer selskapet nå maskinstyring med bransjens første integrerte 3D-automatikk som kan monteres på gravemaskiner etter levering.

I tillegg lanseres en ny doserkonfigurasjon som går ut på at mottakerne er flyttet fra skjæret til førerhyttens tak. Bygd opp på en helt ny plattform skal den nye teknologien gi brukerne en ny og intuitiv programvare som kjører på Android operativsystem. State of the art-programvare og hardware skal dessuten gi operatører på alle ferdighetsnivå mulighet til å jobbe raskere og med en høyere produktivitet enn noensinne, loves det.

– Nå tar Trimble Earthworks maskinstyring til neste nivå, med en plattform som fornyer maskinstyringsteknologien, noe som gjør den enkelt å bruke og lære, og mer tilgjengelig for mange forskjellige typer entreprenører, sier Scott Crozier i pressemeldingen. Han er markedsdirektør for Trimble Civil Engineering and Construction.

Annonse

Intuitiv programvare

Appen Trimble Earthworks kjøres på operativsystemet Android, og kan brukes på den nye 10-tommers (25,7 cm) Trimble TD520-berøringsskjermen. Earthworks-programmet ble laget etter tilbakemeldinger fra brukere og operatører av bygg- og anleggsteknologi rundt om i verden, som har resultert i et grensesnitt som er optimalisert for produktivitet. Fargerik grafikk, naturlig interaksjon og bevegelser, og funksjoner som enkelt kan utforskes på egenhånd, gjør programvaren intuitiv og enkel å lære seg. Hver bruker kan tilpasse grensesnittet for å optimalisere arbeidsflyten, og en rekke konfigurerbare visninger gjør det enklere å se det riktige perspektivet for å oppnå maksimal produktivitet.

En ny doserkonfigurasjon går ut på at mottakerne er flyttet fra skjæret til førerhyttens tak. (Foto: Trimble).

En ny doserkonfigurasjon går ut på at mottakerne er flyttet fra skjæret til førerhyttens tak. (Foto: Trimble).

I tillegg gjør Earthworks det mulig å overføre datafiler til eller fra kontoret trådløst og automatisk, slik at brukeren alltid bruker det nyeste designet. Ved hjelp av Android-operativsystemet kan brukerne laste ned andre programmer som gir brukeren flere nyttige verktøy inne i førerhuset. For å gjøre systemet enda mer fleksibelt kan entreprenører både bruke Trimble TD520 displayet eller et tredjeparts Android-nettbrett.

Automatisering av gravemaskin

Med Trimble Earthworks kan entreprenører nå dra nytte av den første integrerte 3D-automatikken for gravemaskiner, som kan monteres i etterkant. Gravemaskinene kan arbeide halvautomatisk, slik at føreren enklere kan lage jevne, flate eller skrå flater. Når gravemaskinen står i automatisk modus, styrer føreren stikken, og Trimble Earthworks styrer bommen og skuffen for å holde riktig nivå, faren for å grave for dypt reduseres og produktiviteten øker. Trimble Earthworks automatiserer gravingen, slik at føreren kan oppnå konsekvent riktig nivå med høy nøyaktighet og på kortere tid.

Konfigurasjon av doser uten master

Ved bruk av Trimble Earthworks for dosere monteres to GNSS-mottakere på førerhusets tak for å eliminere master og kabler som tradisjonelt plasseres på skjæret. De doble GNSS-mottakerne er, ifølge pressemeldingen, ideelle for arbeid i bratte skråninger og komplekse design med snevre toleransegrenser. Den nye konfigurasjonen gjør at de verdifulle mottakerne er tryggere, og kan også spare entreprenører for tid ved å redusere tiden det tar å fjerne og installere dem på nytt hver dag.

Tilgjengelighet

Trimble Earthworks for gravemaskiner er forventet å være tilgjengelig over hele verden i andre kvartal 2017 fra din lokale SITECH® forhandler. Trimble Earthworks for dosere er forventet å være tilgjengelig i løpet av 2017 fra din lokale SITECH® forhandler. For mer informasjon, besøk: http//construction.trimble.com/earthworks.

Det vil bli vist “live” demonstrasjoner av Trimble Earthworks for både gravemaskiner og dosere på ConExpo 2017, en av de største internasjonale messene for industrien. Trimble er lokalisert i Las Vegas Convention Center North Hall #N-12067.