Nå tar Tommy over

Tommy Stangeland (40) tar over som daglig leder i Stangeland Maskin fra årsskiftet. Men far Olav har ikke planer om å pensjonere seg.

SOLA: Tommy Stangeland blir ny daglig leder i Stangeland Maskin fra 1. januar 2017. Han er tredje generasjon i selskapet, som ble startet av Trygve Stangeland.

Større ledergruppe

Han får i følge en pressemelding fra selskapet med seg en større og yngre ledergruppe. Olav Stangeland skal nå konsentrere seg om jobben som konsernsjef i Stangeland Gruppen.

Annonse

Tommy eier Stangeland Gruppen sammen med faren Olav. Han har vært assisterende daglig leder siden 2014.

Klar for mer ansvar

– Nå er tiden moden for at Tommy får mer beslutningsmyndighet. Han er absolutt klar til å ta mer ansvar, konstaterer en stolt Olav Stangeland.

Det er både gildt og viktig for Olav å se at tredje generasjon Stangeland har samme interesse og lidenskap for bedriften og bransjen som farfaren og faren. Det er ingen selvfølge. Etter noen tøffe år i bransjen, ser Olav Stangeland nå lysere på fremtiden.

Perfekt tidspunkt

– Derfor er dette et perfekt tidspunkt for Tommy å ta over på. Nå går vi lysere tider i møte, noe som gjør det ekstra motiverende å ta over som daglig leder. På tross av krevende tider har Stangeland Maskin gjort betydelige investeringer det siste året. Det er fordi vi tror på bransjen og fremtiden, sier Olav Stangeland i pressemeldingen.

Tittel: «Entreprenør»

Der i gården pynter man seg ikke med titler. På Tommy Stangelands kontordør står det «entreprenør». Sånn vil det fortsette.

– Det vil han alltid være. Han vil fortsatt være en engasjert entreprenør med ekte lidenskap for maskinparken vår, sier Stangeland.

Tommy Stangeland har gått gradene i bransjen. Allerede som liten gutt var han med far og farfar på jobb, og fikk sine egne arbeidsoppgaver.

Drev eget firma

Han har gått på Stavanger tekniske fagskole, jobbet som grunnarbeider og drevet sitt eget firma – Tommy´s Maskin – i fire år før han startet som maskinkoordinator i Stangeland Maskin.

Her har han vært internproduksjonssjef i flere år, før han ble assisterende daglig leder.

Fokus på konsernet

Olav Stangeland vil fortsatt jobbe tett og godt i lag med Tommy, og være en del av ledergruppen i Stangeland Maskin. Men han vil nå ha en friere faglig rolle.

Hovedfokuset hans vil nå være på konsernet Stangeland Gruppen, som stadig vokser. Forvaltningen av eiendom og kapital utgjør i dag en betydelig del av konsernet, sammen med driftsselskapene.

I konsernet har Olav med seg Egil Bue og Jan Klingsheim på finans, samt Kari Synnøve Vigre på kommunikasjon.

Pressemeldingen er for øvrig ført i pennen av sistnevnte.