Skretteberg fikk hederspris

Bjørn Skretteberg i Pon Equipment har fått Ildsjelen-prisen 2016.

Under årets «MGF-dagen 2016» ble mangeårig ansatt i Pon Equipment, Bjørn Skretteberg, tildelt hedersprisen «Ildsjelen 2016». Prisen deles ut til personer som har utmerket seg ved å vise spesielt stort engasjement for bransjen.

MGF-dagen

Det er Maskingrossisternes Forening (MGF) som arrangerer MGF-dagen for de 110 medlemsbedriftene. MGF-dagen ble også i år arrangert på Clarion hotel Royal Christiania i Oslo.

Annonse

17. november var nesten hundre deltakere samlet til faglig seminar på dagen, med tema «Norsk næringsliv og industri – hva nå?».

Styre norsk økonomi

Her var det flere foredrag som ga et innblikk i hvilke faktorer som er med på å styre den norske økonomien.

Seminaret ble avsluttet med et foredrag av Bård Eker, mannen bak Eker Design, som blant annet har vært med på å utvikle Koenigsegg og Hydrolift.

Under festmiddagen på kvelden var det både underholdning og taler. Det var her Cat-veteranen Bjørn Skretteberg ble tildelt «Ildsjelen 2016».

Brennende engasjement

Men det er et engasjement langt ut over det ene merket som har gjort ham til en verdig kandidat.

Kriteriene for prisen:

  • En person, gruppe eller bedrift innenfor medlemsmassen i Maskingrossistenes Forening (MGF) som…
  • …jobber for felles interesser for maskinbransjen, innenfor eller utenfor MGFs system.
  • …er en ressurs for det felles miljøet
  • …viser og deler kunnskap,
  • …viser engasjement ved å delta aktivt i arbeid som gagner hele bransjen.

– Initiativ og virketrang

– Prisvinneren har gode faglige kvaliteter. Men først og fremst mye initiativ og virketrang, sa MGF-direktør Anita Hall ved tildelingen.

Hun fremholdt at Bjørn Skretteberg er levende interessert i de problemstillinger som oppstår i bransjen, og deltar aktivt i arbeidsgrupper og debatt.

Rekruttering til bransjen

– Han viser et brennende engasjement for maskinbransjens utvikling og er levende opptatt av rekruttering til bransjen. Prisvinneren har vært en flott ambassadør og et sort aktivum for Maskingrossisternes Forening og maskinbransjen, sa Hall.

Årets pris er også en takk fra MGF til en representant som gjennom mange år har fremvist et stort engasjement og lagt ned verdifull innsats til bransjens beste. Både gjennom arbeid for firmaet og gjennom Maskingrossisternes Forening.

Pensjonist og gårdbruker

Skretteberg har gått av med pensjon, og har ikke blitt med på flyttelasset til Pons nye hovedkontor på Berger.

Dagene går med til å drive gårdsbruk på heltid.

Bjørn Skretteberg startet hos Caterpillar-forhandleren Pay & Brinck på sin 25-årsdag, for 42 år siden. Først som instruktør, ansatt på bakgrunn av sin instruktørkarriere fra Forsvaret.