Nå blir han pensjonist

Sjefen t.h. trekker seg tilbake og blir pensjonist. Gjett hvilket merke han representerer.

Caterpillar, ja. Styreformann og konsernsjef Doug Oberhelman i Caterpillar inc. har bestemt seg for å gå av med pensjon.

– I sin tid som styreformann og CEO har Oberhelman skapt nytt liv i selskapets fokus på kundeservice. Han har også styrt en kultur preget av kvalitet og sikkerhet. Oberhelman ledet selskapet til dets høyeste salgs- og resultattopp i dets 91 år lange historie i 2012. Siden har han ledet selskapet vellykket gjennom den alvorlige nedturen som har preget våre nøkkelbransjer.

Annonse

Det sier Caterpillar i en pressemelding.

Hvem tar over?

Men han går ikke akkurat på dagen: Det er først i utgangen av mars 2017 at Doug Oberhelman leverer fra seg nøklene til kontoret og hengir seg til hva han enn skal gjøre som pensjonist.

Styret i Caterpillar har utnevnt Jim Umpleby til å etterfølge Oberhelman som administrerende direktør.

Umpleby er heller ingen nybegynner, med 35 års fartstid fra Caterpillar. Han har siden starten i selskapet jobbet i Solar Turbines, en divisjon som lager gassturbiner.

Han tar over som toppsjef fra årsskiftet.

Bildet er for øvrig tatt på Bauma i 2013, da Doug Oberhelman overleverte selskapets aller første hybridmaskin. Den – og maskin nummer to i samme serie – gikk til Sten Arild Antonsen og SA Anlegg AS.