Fra brøyte-TV til tippbil på anlegg

Linn Beate Johnsen Andersen (22) kjørte følgebil på NRK-serien ”Brøyt i vei”, og mistet jobben i beste sendetid. Nå kjører hun tippbil for Odd Mathisen AS. Takket være en fyllafest.

– Hvordan havnet du her egentlig?

– Å herregud, det vet jeg ikke om jeg får lov til å fortelle!

Annonse

– Ingen fare. Sjefen sjøl sa jeg måtte spørre deg. Det virket som en eller annen har vært stor i kjeften…?

– Det var på grunn av fylla. Bokstavelig talt.

– Okeeeii.…? Det tror jeg du må forklare nærmere…

Møttes på fest

– Jeg møtte Jon Ivar (formann, red anm) på en fest med felles venner. Han sa de skulle få inn en ny FMX, og var ute etter en jente til å kjøre den. Jeg svarte ja tvert, men tenkte ikke mer på det. Regnet med at det var bare fyllaprat. Men så ringte han meg på mandag. Om jeg fortsatt var i Alta, og kunne komme innom…? Jeg fikk nesten panikk. Men det var bare å hoppe rett i det.

Hvis du så vinterens sesong av TV-serien ”Brøyt i vei” på NRK, så husker du kanskje Linn Beate Johnsen Andersen (22).

Hun lille dama fra Tana, som kjørte følgebil i kolonne på RV 890/891 Kongsfjord- og Båtsfjordfjellet.

Dagens første lass

– Det er bare å kose litt med bilen, så går det bra. Noen ganger banner jeg til den også. Men da må jeg kose med den etterpå.

– Det er bare å kose litt med bilen, så går det bra. Noen ganger banner jeg til den også. Men da må jeg kose med den etterpå.

Vi sitter i hytta på den nyeste lastebilen i flåten til Odd Mathisen AS; En Volvo FMX 540 8×4.

Linn Beate sitter bak rattet, og kjører det første lasset dagen før sankthans.

– Jeg virkelig stortrives! Det er veldig koselig her. Enkelte av karene i firmaet har jeg blitt bestevenner med. Du så selv på morrakaffen i brakka. Det er mange unge som jobber her. Det var en stor overgang fra Mesta.

Lang tid

Det er langt fra TV-opptak til sending. Opptakene til det som ble sendt sist vinter ble gjort vinteren 14/15.

– Kjente du deg selv igjen i det som ble sendt på TV?

– Njaa… Jeg kjente meg jo igjen. Det var jo typiske gullkorn. Følte jeg ble framstilt veldig sympatisk, søt og snill. Jeg kjente meg ikke helt igjen der, ha ha!

– Blir du kjent igjen på gata nå?

– Huff, ja. Hver gang man er på byen

– Hva har du gjort i mellomtiden?

Ble arbeidsledig

– Jeg ble arbeidsledig mens opptakene gikk. Begynte å pusse opp hjemme hos mamma, fordi jeg kjedet meg så jævlig. Opp klokka 07 hver dag for å jobbe. Det var moro. Og bra betaling for å bo hjemme. Så bestemte jeg meg for å begynne på skole, på yrkessjåførlinja.

– Bilen da? Hva synes du om den?

Koser litt med bilen

– Kjempefornøyd! Jeg trenger enda noen kilometer for å bli ordentlig kjent med den. Ekstra høy og med 8×4 kommer den seg fram overalt. God bil. Den tåler det meste. Det er bare å kose litt med den, så går det bra. Noen ganger banner jeg til den også. Men da må jeg kose med den etterpå.

– Hva har du lyst til å gjøre framover? Fortsette med tippbil, eller andre ting?

Trives på anlegg

– Jeg har lyst til å prøve meg i maskin etter hvert. Jeg tok maskinførerbevis på graver og hjullaster, for å bruke tida til noe mens jeg var sykemeldt etter en operasjon. Jeg har i alle fall lyst til å være på anlegg.

– Hvorfor?

– Det er variert. Det er få kvinnfolk her. Og man får tilfredsstillelsen av å se resultater av det man har vært med på.