Fikk Finnmarks bolyst-pris

Maskinentreprenør Arne Pettersen får fylkespris for å gjøre bygda attraktiv.

TANA: – Austertana hadde ikke vært det samme uten Arne Pettersen og hans familie. Han har vært en lokal samfunnsbygger, også gjennom all hans virksomhet.

Det sier Finnmark fylkeskommune i begrunnelsen for å tildele årets Bolyst-pris til Arne Pettersen i Austertana.

Annonse

Sentral i bygda

Arne Pettersen, Tana

Arne Pettersen, Tana

Pettersen etablerte seg som maskinentreprenør i Austertana i 1970. Siden har han vært en sentral skikkelse i bygda og kommunen, som maskinentreprenør og senere med andre typer virksomhet.

Pettersen presiserer overfor avisa Finnmarken at han ikke har vært alene om det som er skapt i Austertana.

Familiebedrift

Det er Arne Pettersen med familie som har fått prisen. Kona Audhild samt barna Tanja, Arnt og Roger er viktige brikker i familiebedriften. Det samme med barnebarna.

Tanja driver Ildtoppen, Roger er i ferd med å overta maskinentreprenørvirksomheten.

Det var fylkesutvalget som på sitt møte 20. september som enstemmig vedtok at Arne Pettersen med familie tildeles bolystprisen 2016, opplyser Finnmark fylkeskommune.

13 kandidater

Det var i år kommet inn forslag på 13 ulike kandidater til Finnmark fylkeskommunes bolystpris. Blant foreslåtte kandidater fantes både idrettslag, bygdelag, festivaler, foreninger og enkeltpersoner.

Prisen er på kr 30.000,- samt et kunstverk som deles ut på et eget arrangement i forbindelse med fylkestinget som er i Vadsø den 12. oktober.