Ny snøplog fra Øveraasen

Snøspesialisten på Gjøvik har utviklet en ny plog i samarbeid med Arctic Machine i Finland.

Plogen får betegnelsen HMD 3700 og er en høytkastende diagonalplog med avfjærende slitestål, som kan svinges inntil 42 grader begge veier, ifølge en pressemelding fra selskapet. Nyvinningen utstyres med den velprøvde og anerkjente skjærholderen i polyuretan fra Arctic Machine. I tillegg til å sikre sjåfør og redskap ved påkjørsel bidrar skjærholderen til å redusere støyen fra plogen betydelig fordi sliteskjæret isoleres fra stålkonstruksjonen i plogen.

– Brukerne har gitt veldig gode tilbakemeldinger på dette systemet, sier Erik Abrahamsen, salgsansvarlig hos Øveraasen.

Annonse

– Med en høyde på rundt 190 cm på utkastet er HMD plogen et perfekt supplement til plogene i H-serien fra Arctic Machine som Øveraasen også tilbyr med lavere utkast i bredder fra 3,4 m til 4,6m. Dette er en plog som mange kunder har etterspurt, så vi er veldig fornøyde med dette tilskuddet til produktprogrammet, sier Abrahamsen.

I prøveperioden ble den nye høytkastende diagonalplogen testet flere steder i landet med gjennomgående gode tilbakemeldinger både på funksjon og egenskaper.
Mange entreprenører sliter med brøyteroder som har svært varierende forhold, hvor både snømengde og konsistens betinger ulike egenskaper og krav til utstyret.
For å sikre det beste resultatet uansett forhold kan HMD 3700 også leveres med hydraulisk slapseskjær montert fra fabrikk.

Hos Øveraasen jobbes det med vinterprodukter hele året, og salget av den nye plogen er allerede godt i gang i god tid før neste snøsesong.