VA-bransjen samles på Hallingtreff 2016

Det 19. Hallingtreff i rekken går av stabelen 13.-15. januar 2016, og arrangørene lover et interessant faglig program.

– Opp gjennom årene har vi forsøkt å holde en faglig bredde i det vi kan kalle «VA-faget». Neste års Hallingtreff vil ha et tydelig fokus på ledningsfornyelse, bestillerkompetanse og framtidas VA-løsninger. Når direktør i Norsk Vann, Toril Hofshagen, stiller til debatt, håper vi på friske innspill fra alle som ønsker å fronte vannbransjen på en god måte, sier seniorrådgiver Tom A. Karlsen fra Cowi og medlem i arrangementskomiteen.

Direktøren for Norsk Vann, Toril Hofshagen, skal delta på neste års Hallingtreff, der det mest sentrale spørsmålet blir om ledningsfornyelsen i norske kommuner har høyt nok tempo og god nok kvalitet.

Direktøren for Norsk Vann, Toril Hofshagen, skal delta på neste års Hallingtreff, der det mest sentrale spørsmålet blir om ledningsfornyelsen i norske kommuner har høyt nok tempo og god nok kvalitet.

– Trenger fornyelse

– Det er viktig at bransjen går i seg selv og våger å stille de kritiske spørsmålene både om tempo og kvalitet i ledningsfornyelsen i Norge. Under Hallingtreff blir det også stilt spørsmål ved om det er nye måter å samarbeide på for å øke effektiviteten og sikre at kvalitet på produkter og anlegg holder for de neste generasjonene. Her skal både produsenter, leverandører, ledningseiere, entreprenører og rådgivere få muligheten til å komme med praktiske og konstruktive innspill. Vi er en bransje som sårt trenger fornyelse både under bakken og i vårt innovasjonsarbeid, sier Karlsen.

Annonse

Praktisk tilnærming

Fjorårets treff sprengte kapasiteten på 120 deltakere og flere sto på venteliste. Hallingtreff-general Arve Hansen tror interessen for neste års Hallingtreff vil bli minst like stor når det endelige programmet blir presentert i slutten av oktober.
Treffet har fått et godt rykte på grunn av sin praktiske tilnærming til vann- og avløpsfaget. Treffet er også kjent for sin uformelle stil og det unike forumet med representanter fra hele verdikjeden innen norsk vannbransje samlet til friske debatter, meningsutvekslinger og produktnyheter.

Omvisning og debatt

Konferansen vil som vanlig starte med velkomst og omvisning i Hallingplasts moderne rørfabrikk på Ål. Her går også startskuddet med en frisk debatt om norske kommuner er i stand til å fornye sitt eget ledningsnett eller om de må stilles til ansvar for en kommende kollaps i ledningsnettet med påfølgende miljøkatastrofe.

Arrangørene Hallingplast AS, rådgivende ingeniør VA teknikk AS og medarrangør SSTT-Norge har booket samtlige rom og hytter på Bardøla Høyfjellshotell. De er ganske så sikre på at det blir rift om plassene også i år, og håper på god deltakelse fra de ulike aktørene i bransjen.

Det ble satt stor pris på at arrangørene av forrige Hallingtreff tilbød miljøvennlig transport med tog til arrangementsstedet Geilo og hotell-overnatting som en del av pakkeprisen. Dette blir gjentatt også neste år, lover markedssjef Roar Sannem i Hallingplast.

På nettsiden hallingtreff.no vil det etter hvert bli lagt ut all relevant informasjon om arrangementet. Her vil det også bli åpnet for påmelding i slutten av oktober.