Pon Rental inntar Østlandet

Her klipper sjefene snora for Pons store utleie-satsing på Østlandet.

RYGGE: ­ – Vi har allerede hatt mange henvendelser fra kunder som synes det er lettere å leie når vi er i nærheten, sier Jone Ølberg.

Han er leder for Pon Rental. Dagen før påskeferien bisto han Pon Norge-sjef Inge Stensland i den offisielle åpningen av Pon Rentals nye avdeling på Østlandet. Utleieavdelingen ledes av nyansatte Ole Andreas Eriksen. Allerede i januar leide han ut den første maskinen, som da måtte hentes fra avdelingen i Kristiansand.

Utleiemarkedet er i vekst. Rundt 30 prosent maskinene på norske anlegg er leiemaskiner. Pon Equipment venter at den skal stige, og nærme seg 50 prosent. Lokaliseringen på Årvoll ved Rygge er ingen tilfeldighet.

Annonse
Maskinselger Ivar Holth huker gjerne tak i gode kunder.

Maskinselger Ivar Holth huker gjerne tak i gode kunder. Asle Berg (t.v.) i Grimsrud og Terje Andersen i Råde Graveservice er gode kunder.

Prosjekter

– Det er store prosjekter i nærheten. For eksempel det nye sykehuset på Kalnes, og Follobanen som er under oppstart. Det er kort avstand inn til Oslo, og fergen til Vestfold er rett rundt hjørnet, sier Ølberg.

Fra før har Pon Rental avdelinger i Stavanger, Bergen, Kristiansand og Trondheim. Den nye avdelingen i Rygge er første ledd i en treårsplan for å dekke Østlandet. Neste år blir det utleie på Rudshøgda og i 2016 på det nye hovedanlegget som er under bygging på Berger.

Pon Rental har 320 Cat-maskiner i utleie, fra 900 kilo til 50 tonn. Det kommer i tillegg til 270 lifter og ”en del” dumpere, samt en hel del skuffer, klyper, hammere og annet utstyr til maskinene. Rygge-avdelingen tilbyr en stall på 27 Cat-maskiner, samt en del mindre maskiner. Deriblant et knippe minidumpere fra Wacker Neuson. Et Cat CS66B valsetog sto på tomta på åpningsdagen, for levering til kunde rett etter påske. Valsen var da klargjort Trimble komprimeringskontrollutstyr, for å oppfylle dokumentasjonskravene i Håndbok 018.

Det koster mye penger å starte opp med utleie av anleggsmaskiner. I fjor gikk Pon Rental for første gang i pluss, med en omsetning på 150 millioner. Der i gården er det maskiner som gjelder. Brakker, toaletter og sånt er det dårlig med.

– Et resultat av en klar strategi mot spesialisering. Våre rental-medarbeidere er eksperter på maskiner. Og det er den samme serviceorganisasjonen som jobber for kunden uansett om det er nytt, brukt eller utleie. Det gir effektivitet, sier administrerende direktør Inge Stensland i Pon Equipment.