Praktisk asfaltseminar samlet mange deltakere

Torsdag 13. april arrangerte Norsk Asfaltforening og Veiteknisk Institutt dagsseminaret «Asfalt – praktisk talt», og samlet 90 entreprenører og oppdragsgivere på Gardermoen.

Ifølge arrangøren var målet med seminaret at man skal bli bedre på å avdekke og gjenkjenne skader i asfalt på tidligst mulig tidspunkt, og samtidig få med tips og ideer på hva man kan gjøre for å unngå at samme feil blir gjort på nytt.

Arrangører av asfaltseminaret

Eirik Strand og Vibeke Taranger arrangerte dagseminaret «Asfalt – praktisk talt» for 90 entreprenører og oppdragsgivere. (Foto: Njål Hagen)

Tanken bak seminaret er man skal glemme alt av tungleste håndbøker, manglende bevilgninger eller hvem som egentlig burde hatt skylden, og heller fokusere på det praktiske rundt asfaltlegging og vedlikehold.

Annonse
Glenn Thorén fra Pon Equipment stilte med Cat 355F asfaltutlegger

Glenn Thorén fra Pon Equipment stilte med Cat 355F asfaltutlegger, og forklarte og viste maskinens funksjoner. (Foto: Njål Hagen)

Stor interesse

– Seminaret retter seg spesielt mot bestillere som ikke har spesialkompetanse på asfalt, som for eksempel små kommuner, samt asfaltselskaper som jevnlig gjennomfører mindre vedlikeholds- og reparasjonsarbeider, hvor praktiske utførelsesdetaljer ofte er ekstra viktig, sier Eirik Strand, som er daglig leder i Abior.

Strand, og Vibeke Taranger, som er ansatt i Veiteknisk Institutt og prosjektleder i Norsk Asfaltforening, arrangerte asfaltseminaret på Gardermoen. Taranger forteller at det er første gang de arrangerer et slikt praktisk seminar, og at de var spente på hvor mange som ville melde seg på.

– Vi håpet på 50 deltakere, og så fikk vi 90. Det viser helt klart at det er interesse for å skape en slik møteplass i bransjen, sier hun.

Tore Lerang, fra Lerang Asfalt AS, med pickup-montert emulsjonssprøyte.

Tore Lerang, fra Lerang Asfalt AS, med pickup-montert emulsjonssprøyte. Den har elektrisk oppvarming, i stedet for propan, lav høyde og egner seg derfor veldig godt til bruk i for eksempel parkeringshus. (Foto: Njål Hagen)

Demonstrasjon

Etter et par formiddagstimer med foredrag inne på Thon Hotel Oslo Airport, ble deltakeren fraktet med buss til Veidekkes anlegg noen få kilometer videre inn på næringsområdet på Gardermoen. Her stile Pon Equipment med en Cat 355F asfaltutlegger, Lerang Asfalt AS viste frem pickup-montert emulsjonssprøyte, Hadeland Maskindrift AS stilte med lappebil og Arstec AS.

Deltakerne ble delt inn i grupper, og fikk en 15 minutters innføring i utstyr og materiell fra hver av utstillerne.

Etter den praktiske gjennomgangen, var det tilbake til Thon-hotellet for flere innlegg og tips til hvordan utføre asfaltarbeider.

Torstein Bjørgeseter hos Hadeland Maskindrift AS hadde tatt med en lappebil.

Torstein Bjørgeseter hos Hadeland Maskindrift AS hadde tatt med en lappebil. Han fortalte om hvordan han og selskapet jobber med lapping av hull i gatene i Oslo, og hvilke utfordringer det medfører. Alle steder som trenger lapping kommer opp på kartet på nettbrettet. (Foto: Njål Hagen)

Børge Arnesen fra Arstec AS

Børge Arnesen fra Arstec AS, viste frem forskjellige asfaltprodukter som kan brukes i arbeidet med å reparere hull og skader i asfaltdekker. (Foto: Njål Hagen)