Taggede innlegg økonomi

Tre tips til bedre lønnsomhet for entreprenører

Han har selv gått til skifteretten med et entreprenørselskap. Nå skriver John Peter Alstad en bok om hvordan entreprenører kan få bedre lønnsomhet. Her deler han sine tre beste tips – og en regnskapsmetode som er avgjørende for kontroll på økonomien. Stikkord: Løpende avregningsmetode.

Nordea har kjøpt SG Finans

SG Finans har blitt kjøpt opp av Nordea. Skal etterhvert slås sammen med Nordea Finans.

Ber staten om mer penger til kommuner – og offentlige byggherrer

De statlige tiltakene er gode. Men MEF er stadig mer bekymret for varierende satsing lokalt. Ber staten om mer penger til arbeid i kommuner og fylker. MEF ber også staten sørge for at offentlige byggherrer dekker entreprenørers merkostnader som følge av tiltak mot epidemien.

Slik blir krisepakke 3

Kontanthjelpen som ble presentert torsdag kveld, loves utbetalt så raskt som mulig i april. Bedrifter som ikke er pålagt å stenge får dekket inntil 80 prosent av bortfalt omsetning som skulle dekket faste kostnader. Se regneeksempel. 

Ny kalkulator regner kostnader på skogsdrift

Hva koster en skogsdrift egentlig? En ny kalkulator skal gjøre det enklere for alle involverte å beregne konkrete kostnader ved en drift, uansett hvor i landet den er. Nå reiser Skogkurs ut på kurs med opplegget.