Taggede innlegg lærlinger

Tar tre måneder av læretida i Firenze

Trodde du utveksling i utlandet kun var for de som går studieforberedende? Anleggsmaskinførerlærling Ine Marie Kvamstad (22) og anleggsgartnerlærling Iselin Undersåker (35) har tilbragt våren i Firenze, via utvekslingsprogrammet Erasmus+.

Fagprøver på løpende bånd – med lånemaskiner

På et ubebygd område like i nærheten av hovedflyplassen på Gardermoen, er seks anleggsmaskinførerlærlinger i ferd med å gjennomføre det store målet; fagprøven. De sitter i hver sin Volvo-graver, levert kostnadsfritt av utleieselskapet Renta.

Samlet jentelærlinger i Bergen

Et tyvetalls kvinnelige lærlinger var samlet på OKABs kontor i Bergen like før påske for å dele erfaringer, utfordringer og gleder ved å jobbe i anleggsbransjen. Det blir neppe siste gang de møtes.

Rekordstor lærlingsamling i Kongsberg

Over 400 lærlinger fra Buskerud, Vestfold og Telemark var nylig samlet på Kongsberg. Arrangør OKAB ønsket å forberede ungdommene på arbeids- og voksenlivet.

Årets lærebedrift: Hæhre Entreprenør

Hæhre Entreprenør AS gikk helt til topps i kåringen av Årets Lærebedrift 2023 under Arctic Entrepreneur. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun delte ut den gjeve prisen. 

Syv ukers skoleturné for yrkesfag

Et team fra Veidekke la mandag 8. januar ut på langtur for å møte elever på ungdomsskoler og videregående skoler fra Agder i sør til Trøndelag i nord. Målet er at flere skal bli kjent med mulighetene i bygg- og anleggsfag.

Gir lærlingene trygghet og mestringsfølelse

– Det er mange gode lærebedrifter i region Midt, men i år er det rett og slett ingen andre som når opp på dette nivået, sier OKABs Jan Vidar Rønning. Letnes AS er syvende og siste kandidat til Årets lærebedrift 2023!

Har rekruttert ungdom i 50 år

Hæhre Entreprenør har rekruttert ungdom til anleggsbransjen siden oppstarten i 1974. Nå er bedriften kandidat til Årets lærebedrift 2023!

Bringer skogsbransjen videre

Til tross for at han bare har åtte ansatte, har Ole Bertil Reistad funnet plass til hele tre lærlinger og tre utplasseringselever i skogsbedriften sin. Nå er han kandidat til Årets lærebedrift 2023.

Holdningsskapende samling for lærlingene

Selskapene i Green Landscaping Group satser stort på lærlinger, og tidligere denne høsten var alle lærlingene i Norge på en felles to dagers samling med både faglig og sosialt innhold.

Husrom hos Huser Entreprenør

MEF og OKAB skal kåre Årets lærebedrift for 2023. Huser Entreprenør fra Gjerdrum i Viken er fjerde kandidat ut.

– En ren fornøyelse med lærlinger

MEF og OKAB skal kåre Årets lærebedrift for 2023. AS Birkeland Entreprenørforretning fra Ytre Sogn i Vestland fylke er kandidat nr. 3.

– Utrolig «gildt» med lærlinger

Mellemstrand AS fra Jæren har hatt lærlinger kontinuerlig de siste 30 årene. Nå er maskinentreprenøren kandidat til Årets lærebedrift 2023.

Takker av etter 30 år med lærlinger

Han har bidratt til at en hel generasjon anleggsarbeidere i Nord-Norge har fått fagbrev. Nå tar Johnny Lillegård (64) farvel med anleggsbransjen, etter nesten 30 år i MEF og OKAB.

Ny opplæringslov vil ikke svekke OKAB

Innstilingen til ny opplæringslov offentliggjort; OKAB får fortsette som før. – En stor seier for lærlingene, sier MEF-sjef Julie Brodtkorb.

Landmark Maskin er Årets lærebedrift

Landmark Maskin AS fra Bømlo er kåret til Årets Lærebedrift for 2022. Den høythengende prisen ble delt ut på Arctic Entrepreneur onsdag 18. januar.

Hvem blir Årets lærebedrift 2022?

Neste uke deler kunnskapsminister Tonje Brenna ut den høythengende prisen på Arctic Entrepreneur på Gardermoen. Se alle de nominerte her.

Lærlingesatsing hos bedrift i vekst

MEF og OKAB skal kåre Årets lærebedrift for 2022. Brødrene Ødegård Maskindrift fra Fredrikstad er åttende og siste kandidat.

Kommunen tar ansvar

MEF og OKAB skal kåre Årets lærebedrift for 2022. Kandidat nr. 6 er Horten kommune.

Satser på lærlinger i skogen

MEF og OKAB skal kåre Årets lærebedrift for 2022. Næsbø Skog AS fra Stjørdal er kandidat nr. 5.

Gir alle en sjanse

MEF og OKAB skal kåre Årets lærebedrift for 2022. Landmark Maskin fra Bømlo er kandidat 3.

Tar deler av læretida i Italia

Fem lærlinger tilknyttet OKAB i Trøndelag, legger igjen stillongs og lue hjemme i vinter og tar heller tre måneder av læretida i Firenze.

Tar inn rekordmange lærlinger

MEF og OKAB skal kåre Årets lærebedrift for 2022. Kandidat nr. 2 er Heldal Entreprenør fra Lillesand.