Taggede innlegg hjullaster

Volvo-hjullaster uten hydraulikkolje og dieselmotor

Hos Excess Engineering i Sandnes pågår det en ombygging helt utenom det vanlige. Det mest vanlige med dette prosjektet er at de bygger om en dieseldreven maskin til batterielektrisk drift. Men i tillegg fjerner de hydraulikksystemet, og erstatter det med aktuatorer (elektromekanisk sylinder).

Elektrisk hjullaster på Mestas saltlager

Mesta har tatt i bruk en batterielektrisk LiuGong 856HE Max for å skyve på de enorme salthaugene i selskapets store salttelt på Tjuvholmen i Oslo.

Viste fram elektrisk Volvo L120

Den første offisielle visningen av den nye batterielektriske hjullasteren Volvo L120 Electric Conversion fant sted i forbindelse med VM i rallycross på Hell.

Volvo lanserer batterielektrisk L120H

I samarbeid med Parker Hannifin har Volvo CE konvertert L120H til elektrisk drift. Hjullasteren skal bli tilgjengelig på det europeiske markedet allerede i løpet av 2023.

Gir Cat’en nytt liv og lavere utslipp

Pon Equipments avdeling i Rogaland gjør noe som ingen andre Caterpillar-forhandlere har gjort tidligere. For første gang bygges en Cat-maskin om fra Steg IV til Steg V – en ombygging som gir maskinen lengre levetid og lavere utslipp.

Drømmen oppfylt – fikk ombygd hjullaster

Endelig har Nikolay Hasli Olderheim (19) fått oppfylt den store drømmen. Til tross for medfødt cerebral parese og kun én fungerende arm, har han nå full kontroll på hjullasteren.

Ny Cat hjullaster til Verdalskalk

Nylig fikk Verdalskalk overlevert Cat 988K XE med 10 m3 løsmasseskuffe fra Pon Equipment. Hjullasteren skal gå på båtlasting ved utskipning av kalkstein på det nye lasteanlegget på Verdal havn.

Raskere og mer effektiv hjullaster fra Hitachi

ZW180-7 er nyeste tilskudd i Hitachis 7-serie, og et nytt lastindikatorsystem skal bidra til raskere lastesyklus og redusert drivstofforbruk. I tillegg skal hjullasterens redesignede førerhytte gi bedre komfort og lavere støynivå.

Ny hurtigkobling fra Kramer

Kramer lanserer ny hurtigkobling. Med «Smart Attach» slipper føreren å gå ut for å koble til olje. Se hvilke maskiner det kommer på.

Norcar småttinger med større kraft

Dette er høstens nyheter hos Multimaskin: Norcar a7240 og a7550. Kompakte og allsidige minilastere, med bedre førermiljø og kraftigere motorer enn modellene de erstatter.

Sandvik: Første 18 tonns tunnellaster på batteri

Den laster 18 tonn, men er ikke større enn at den har god plass i en T5-tunnel. Sandvik lanserer nå LH518B, en grunnleggende batteri-elektrisk tunnellaster. Batteripakken skiftes uten å forlate hytta. 

Tung kjettingjobb hos Romarheim – først i Norge

Romarheim fikk fire nye kjettinger på sin Cat 988K XE. De veier 1,4 tonn hver. – Norges første leveranse av RUD Erlau Titan 19 mm kjetting. Den er ekstremt stabil og sikker, sier Lilleseth Kjetting AS.

Wacker Neusons største hjullaster

Nye WL110 er Wacker Neusons største hjullaster. Vil ta opp konkurransen i klassen rundt ti tonn. Se her hva den kan levere.

Elektrisk hjullaster overbeviser

Cat 988K XE – Norges første elektrisk drevne hjullaster, ifølge Pon Equipment – ble i mars i år levert til Norsk Stein på Jelsa. Nå har produksjonstallene kommet inn.

Liten Weidemann-tass med stor oljepumpe

Den er liten og lett, og kommer seg enkelt fram i verden. Lille Weidemann 1160+ kan også levere 69 l/min olje til å drive redskap med. Snøfres, kanskje? På Dyrsku´n var også en stor Weidemann-nyhet, og en elektrisk Bobcat.

Lanserer liten kineser i Norge

Wee.no lanserer en ny hjullaster fra kinesiske RWX. Modellen med navnet RWX 180H har en egenvekt på bare to tonn.