Taggede innlegg dieselpriser

MEF-seier: Vedum vil kutte i dieselavgifter

Budsjettlekkasje: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil kutte over én milliard kroner i dieselavgifter. Kuttene vil primært komme anleggsbransjen til gode.

Næringsministeren kommer MEF i møte

Et krav fra Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) om byrdefordeling mellom offentlige byggherrer og entreprenører, er blitt nasjonal politikk gjennom et grep fra næringsministeren.

Mener regjeringen svikter anleggsbransjen

– Nå må Stortinget forhindre permitteringsbølge! Det sier MEF-sjef Julie Brodtkorb, som fortsetter kampen for at anleggsbransjen skal få kompensert de galopperende prisøkningene på diesel og andre innsatsfaktorer.

– Ja, det er krise, Vedum!

Under Stortingets spørretime forrige uke helte finansminister Trygve Slagsvold Vedum kaldt vann i årene på dem som håper på politiske tiltak for å hjelpe bransjen ut av krisen den befinner seg i. Tvert imot mente han at det faktisk går mye bedre for mange i bransjen nå, og avviste at det er noen krise.

Frykter arbeidsplasser går tapt

Prisen på drivstoff tapper anleggsbedriftene i Finnmark. Årsmøtet i Maskinentreprenørenes forbund (MEF) har i helgen behandlet politiske saker som er avgjørende for anleggsbransjen i Finnmark. Så langt har ikke entreprenørenes bønn til regjeringen om å gjøre noe med kostnadene for drivstoff blitt hørt.

Vedum skuffet entreprenørene

Statsrådene Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jan Christian Vestre (Ap) hadde invitert bransjen for å bli informert om den akutte krisen entreprenørene står i, men Vedum valgte å ikke stille. Hva det skyldes kan man bare spekulere i.