Taggede innlegg betong

Effektiv betongherding under kalde forhold

Dia Proff Norge AS har utviklet en varmekabel for å fremskynde herdeprosessen i betong. Den skal gjøre det mulig å fjerne forskalinger raskere, øke styrken på betongen og forbedre kvaliteten på det ferdige produktet.

Milliarder å spare med smartere forvaltning

Bygging av ny infrastruktur er svært kostbart, både for økonomien og klimaet. SINTEF mener derfor at det er lurt å ta bedre vare på det som allerede er bygget.

Fra problem til ressurs

Ved å kjøre overskuddsmassene gjennom et vaskeanlegg, omgjør Feiring det som tidligere var en problemfraksjon til rene masser for bruk som tilslag i betongproduksjon.  

Maratonstøp i snødrev

I mer enn 22 sammenhengene timer gikk det betongbiler i skytteltrafikk mellom Torpo i Hallingdal og Hemsedal med leveranse til brustøpen på Skjøiten.

– Betongrør holder seg stabilt i pris

Prisene på stål- og plastrør har skutt til værs i år. Betongrør har ikke fulgt etter. – Betongprisene er like stabile som produktet. Til og med grossistene har begynt å bestille betongrør nå, sier Morten Landro i Loe Rørprodukter AS.

Det kan bli lettere å bygge med knust betong

NGI og SINTEF har undersøkt utlekking av krom 6 fra knust betong. De fant forsvinnende lite av det. Det betyr at knust betong er tryggere å bygge med enn man har trodd. – Veldig interessant, mener entreprenør.

Støpte 7000 m3 lavkarbonbetong ved hjelp av HeatWork-maskiner

Ved Oksenøya Senter på Fornebu har Veidekke støpt ca. 7000 m3 betong av typen «lavkarbon ekstrem», som har et CO2-utslipp på under halvparten av vanlig betong. For å sikre herdekvaliteten i kaldt vær, har de benyttet maskiner fra HeatWork.

Vil øke gjenbruk av betong

Avfallsforskriften endres: Det blir enklere å gjenvinne betongavfall fra bygg- og anleggvirksomhet. – Vi roper hurra for at Klima- og miljødepartementet endelig har sluttbehandlet en forskrift som bransjen har etterspurt – og blitt lovet – i mange år, sier Sverre Huse-Fagerlie i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

Kortreist gjenvinning av betong

Betong må ikke nødvendigvis kjøres lange veier for å gjenvinnes. Her er en knuser som skiller armeringsjern fra den rene betongmassen – på byggeplass.

Møt kombimaskinen Bob!

WeeGruppen lanserer BOB SF650, en minidumper og betongblander i én og samme maskin.

– Ny maskinsand fungerer bedre enn natursand i betong

NCC kjører den fineste knusemassen gjennom vaskeanlegg og en kjempestøvsuger. Resultatet har blitt en maskinsand så vakkert kubisert og jevn i kurven at den kan erstatte natursand som tilslag i betong. Det er godt for både masseutnyttelse og miljøet, mener NCC.

Oppgraderer Kirkenes-kaier

Selskapet Consolvo utfører en omfattende – og utfordrende – rehabilitering av tre viktige kaier i Kirkenes.

Nye kabeltunneler i Oslofjorden

NCC monterte nylig fjerde og siste kabeltunnel i indre Oslofjord, som et ledd i å sikre trygg strømforsyning på Østlandet.

Miljøvennlig robotriving

I en trang bakgård midt i Oslo sentrum rives mange hundre kvadratmeter med betongdekker. På trygg avstand fra fallende betongbiter står en maskinoperatør og styrer den elektriske, utslippsfrie riveroboten.

Vinterstøping av Hålogalandsbrua

Kineserne som bygger Norges nest lengste hengebru i Narvik kommune i Nordland, tyr til løsninger fra det lokale firmaet HeatWork. Se video med spektakulært løft.

Pris til rasoverbygg på E10 i Lofoten

Et rasoverbygg i Lofoten har fått tredjeplass i en prestisjetung europeisk betong-konkurranse. Prosjektet er utført av Veidekke, som er superstolt over utmerkelsen.

Enkel kutting av betongpeler

Vannavkjølt aggregat for kutting av betongpeler hele året. Se video og hvem som leverer det.

Blir størst i regionen

Ølen Betong utvider aktiviteten i Rogaland og blir største eier i et sammenslått Jærbetong og Sandnes Betong med en eierandel på 51 prosent.