Taggede innlegg Anleggsmaskinen

Takk for meg

Det er en tid for alt, sies det. Nå har tiden kommet til at jeg skal si takk for meg som redaktør i Anleggsmaskinen.

VA? Hæ…? Er det noe vi trenger å tenke på?

«Ikke rakettforskning å kjøre gravemaskin og legge rør.» Det er forstemmende å se hvordan rikspolitikere fraskriver seg ethvert ansvar for drikkevannsforsyning, avløp og overvannshåndtering. 

Derfor er prisen Årets lærebedrift så viktig

De fleste ser nødvendigheten i å ta ansvar for opplæring av neste generasjon. Noen gjør det bare bedre enn andre. Prisen Årets lærebedrift løfter fram de beste. 

Nødrop i tom korridor

Det lekker, og blir bare verre og verre. Men ingen har – eller tar – ansvaret. Bransjens VA-advarsler ropes i tommer korridorer. 

Telenor – bølla i skolegården

Telenor krever i fullt alvor gravemelding og kabelpåvisning ved all graving. Også ved rutinemessig grøfterensk, der man aldri skal lavere enn opprinnelig grøftebunn. Har de så dårlig kontroll på kablene sine…? Vær forsiktig med hva du skriver under på.

Kompressor med kjøreforbud ble mest lest

SVV-kontrolløren fant det for godt å ilegge en kompressor kjøreforbud, fordi den var uregistrert. Det ble den mest leste artikkelen på AM.no i 2017, tett fulgt av anleggsjenter og «reodor-skuffe».

Noe å rope hurra for?

”Hurra, vi er reddet!”. Litt sånn hørtes det ut da bygge- og anleggsnæringen – MEF inkludert – nylig fikk en avklaring fra Kommunal- og Moderniseringsdepartementet (KMD). Er det noe å rope hurra for?

5 artikler som ble mest lest i 2016

Nok et rørende eksempel på hvor godt anleggsbransjen tar i mot folk. Ett smart produkt og én smart metode. Den aller mest leste saken er også den mest irriterende.

DiBKs to brønnborer-feil

DiBK dobbeltfeil kommer ut i form av vedtak som rammer små bedrifter midt i Solar Plexus. Sentral godkjenning er en selvfølgelig forutsetning i mange jobber. Å miste den kan være ødeleggende for virksomheten. Å ta godkjenningen fra bedrifter på dette grunnlaget er misbruk av makt.

Brev til DiBK

«Hva er forskjellen på grunnarbeid og landskapsutforming egentlig? Hvis man bygger en vei eller graver ut en stor tomt, så former man jo landskapet. Eller..?»

Etaten med de mange hattene

Da er det spesielt viktig at en etat som DSB holder rede på hattene sine – og at alle vi andre føler oss trygge på at de greier det.

Rikke fikk leserne til å klikke

Solskinnshistorien om barnehjemsjenta som ble maskinfører mot alle odds gikk til topps på AM.no. Sjekk hvilke artikler som har blitt mest lest i 2015.

Urovekkende utvikling

Dårlige kontrakter avler tvister. Tvistene skaper misnøye og mistenksomhet, som skaper behov for å skrive alle mulige rare vilkår inn i kontraktene. Det er en ond sirkel.