Engcon – det er aldri no’ tull!

Det er vår når vi besøker Inge-Vidar Brustuen og hans smykke av en Volvo EW160E, utstyrt med S60-feste og EC219 med EC-oil. (ANNONSØRINNHOLD)

Maskinen er en del av Anlegg Øst sin betydelige maskinpark, og Anlegg Øst AS, inngår i Gjermundshaug Gruppen. Anlegg Øst har etter hvert noe over 100 ansatte, og hele gruppa er i overkant av 200 ansatte, så det er en betydelig aktør i anleggs-Norge dette.

Sola skinner om kapp med både sjåfør, maskin og utstyr. Utstyret brukes jo, og det syns selvfølgelig, men man skulle ikke tro at man sto ovenfor utstyr som har over 5000 timer på nakken! Honnør til deg, Inge Vidar!

Annonse

– Dette utstyret her har gått knirkefritt! Helt knirkefritt, men jeg er nøye med å se etter og prøver å holde det reint.

Inge-Vidar snakker om engcon, for denne graveren er utstyrt med S60-feste og EC219 med EC-oil. I tillegg har han en steinklype og en pallegaffel, også med EC-oil naturligvis.

– Jeg ønsker meg en vibroplate med EC-oil!

Det forstår vi godt, for med EC-oil får du jo enda større glede av hydraulisk redskap enn ellers.

Inge-Vidar er ofte først inn på anlegget og sist ut, og gjør alt mellom opparbeidelse av brakkerigg, til siste finish og hånd på verket før prosjektet skal overleveres byggherren.

– Ofte vet man da om hver eneste kum og ellers andre posisjoner på anlegget, så det er artig å ha den oversikten, når man er med fra start til slutt, forteller han.

Prosjektet han nå er på, ved Hellerudsletta like nord for Oslo, er nytt kollektivfelt og påkjøringsrampe i tilknytning til E6.

Maskinen er altså nærmere 3,5 år og har som nevnt gått godt over 5000 timer ved vårt besøk. Det er av og på med utstyr under tilten «hele ti’a» og ved lasting og også om det skal løftes eller heises, kobles tiltrotatoren av. Ikke én o-ring er byttet på EC-oil på alle disse timene, og det er jo et godt skussmål for utstyret!

Inge-Vidar er arvelig belastet når det gjelder jobben og interessen for anleggsmaskiner, og trives veldig godt med yrket. At det blir EC-oil på neste maskin er en selvfølge.
Det gleder oss å høre!

Det er torsdag ettermiddag, og Inge-Vidar skal straks hjem til Dombås, men skal bare gjøre noe småtteri først. Sikkert fort gjort, med så effektivt utstyr!