Lederskifte i Råde Graveservice

Sivilingeniør og prosjektleder Knut Magnus Hvidsten (42) rykker opp som daglig leder i Råde Graveservice AS.

Han ble møtt med stående applaus fra samtlige ansatte da selskapets leder, Terje Andersen, slapp nyheten under 60-års jubileumsfeiringen for selskapets 91 medarbeidere på Oset Høyfjellshotell 9. desember.

Daglig leder blir administrerende

Dermed rigger Råde Graveservice seg for framtida. Nå er jubileumsfeiringen over, og selskapet skal være en aktiv og seriøs aktør innen infrastruktur og eiendom også i årene som kommer. Selskapet leverte sitt beste årsresultat noensinne i fjor, og det går mot en omsetning på 220 millioner kroner og et meget positivt resultat også i år.

Annonse

Terje Andersen, som eier selskapet sammen med sin svigerinne og økonomisjef, Gerd Nilsen, blir nå administrerende direktør i Råde Graveservice Eiendom, som i tillegg til Råde Graveservice AS også består av Krogstadfjorden Eiendomsutvikling AS, Hvaler Utvikling AS og Råde Landskap.

Rett mann for framtida

– Knut Magnus Hvidsten har den bakgrunnen og ballasten som skal til for å lede Råde Graveservice inn i en ny epoke. Etter tre og et halvt år i selskapet har han vist hva han er god for. Han passer godt inn i vår organisasjon, og han er svært godt likt både av sine kolleger og kunder, sier Andersen.

Hvidsten er utdannet sivilingeniør innen anleggsteknikk fra NTNU i Trondheim. Teknisk drift i Fredrikstad kommune var første arbeidsgiver. Her var Hvidsten i drøyt fire år før turen gikk videre til jobb som anleggsleder i entreprenørselskapet Leif Grimsrud. Han har også fire år bak seg som prosjektleder i Veidekke AS. Den stående applausen viser også at han har hele staben bak seg når han i august formelt overtar etter Terje Andersen i Råde Graveservice AS.

– Jeg trives veldig godt i selskapet, og har tro på at vi skal være med å kjempe om små og store oppdrag, spesielt i Follo og Østfold. Dette er en utfordring jeg har lyst på, innrømmer Hvidsten, som de siste årene har vært prosjektleder ved Campus Ås.

Medarbeidere med lang fartstid omkranset av ledelsen i Råde Graveservice. Fra venstre: Styremedlemmene Kjell A. Jacobsen og Petter Åsheim, anleggsleder Yngvar Olsen, 35 års tjeneste, sekretær Hilde Brevik, 30 års tjeneste og MEF-medalje i gull, maskinfører Arild Berg, 40 års tjeneste, økonomisjef Gerd Nilsen og administrerende direktør Terje Andersen. (Foto: Odd Borgestrand).

Medarbeidere med lang fartstid omkranset av ledelsen i Råde Graveservice. Fra venstre: Styremedlemmene Kjell A. Jacobsen og Petter Åsheim, anleggsleder Yngvar Olsen, 35 års tjeneste, sekretær Hilde Brevik, 30 års tjeneste og MEF-medalje i gull, maskinfører Arild Berg, 40 års tjeneste, økonomisjef Gerd Nilsen og administrerende direktør Terje Andersen. (Foto: Odd Borgestrand).

Organisasjonen spisses

– Med sterk vekst de siste årene har også arbeidsmengden økt betydelig. Derfor var det nødvendig å styrke ledelsen i konsernet, og nå skal vi spisse organisasjonen ytterligere, sier Terje Andersen.

– I en alder av 63 år mener jeg det er viktig å slippe til yngre krefter, samtidig som jeg kan konsentrere meg om det jeg liker aller best, nemlig å jakte på nye prosjekter, få flere bein å stå på og øke aktiviteten ut mot kunder og forretningsforbindelser. Gründeren i meg lever fortsatt i beste velgående, og jeg ønsker blant annet å utvikle forretningsområdene som handler om pukkverk, tipp-plasser, jordproduksjon og ikke minst eiendomsutvikling, sier en feststemt Terje Andersen, som gledet seg stort over å være sammen med medarbeidere og ledsagere under jubileumsfeiringen på Oset Høyfjellshotell. Her ble det unike fellesskapet i selskapet utviklet ytterligere.

– Vi skal være en synlig og seriøs aktør også i årene som kommer. Vi skal vokse kontrollert og vi skal ta vare på våre mange og dyktige medarbeidere, slår Terje Andersen, Gerd Nilsen og Knut Magnus Hvidsten fast.

At selskapet har lojale medarbeidere kom også tydelig fram under feiringen på Oset. Her ble Arild Berg, Yngvar Olsen og Hilde Brevik hedret for henholdsvis 40, 35 og 30 års sammenhengende tjeneste i firmaet.

Tekst og foto: Odd Borgestrand

Les også:
Bedriften har delt ut 33 fortjenestemedaljer de siste 20 årene.