Hvem blir norgesmester?

Neste uke braker det løs: Blant 32 anleggsmaskinførerlærlinger skal norgesmesteren kåres.

Under Yrkes-NM 2016, som arrangeres i Bergen 17.-20. oktober, skal unge, lovende yrkesfaglærlinger fra hele landet konkurrere om å bli best i sitt fag.

deltagere-yrkes-nm

Årets deltakere. (Klikk på bildet for litt større versjon). Se også link nederst i saken.

Gravemaskin, hjullaster og dumper

– Vi gleder oss til å se dyktige maskinførerlærlinger fra hele landet som konkurrerer i ulike maskinførerkonkurranser. De skal kjøre både gravemaskin, hjullaster og dumper, og sammenlagtvinneren kan kalle seg norgesmester, sier Geir Boge, daglig leder ved Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB) i Hordland.

Annonse

– Vi vet fra tidligere år at nivået er høyt, så det blir nok en jevn og spennende konkurranse, legger han til.

Det er OKAB Region Vest som har hovedansvaret for gjennomføringen av maskinførerkonkurransene under årets Yrkes-NM i Bergen.

Heder, ære og reisegavekort

På Yrkes-NM 2016 skal hundrevis av lærlinger konkurrere i 28 forskjellige yrkesfag, alt fra frisør og konditor til elektriker og billakkerer. Innen anleggsmaskinførerfaget vil det bli kåret en vinner for hver av maskintypene, og sammenlagtvinneren vil, foruten heder og ære, motta et reisegavekort fra MEF/OKAB. Gullmedaljen gikk til Troms i 2012 og Aust-Augder i 2014. Nå er det på tide å kåre en ny norgesmester.

Les mer om Yrkes-NM her.

Se alle deltagerne presentert på OKABs facebookside.