Trygt grep uten slark

SMP Parts AB har dette året begynt å selge sitt nye hydrauliske HK-feste Hardlock.

Det bygger på den nyutviklede låseløsningen ”S-system”, som baserer seg på en eksentrisk vals. Valsen griper rundt akslingen på skuffa og gir en full låsing.

Slark

– Fullstendig. Andre typer HK-fester må ha en slark for å gjøre det mulig å huke skuffa innpå. Denne slarken vil alltid bli større med slitasje. Valsen på dette systemet gir en fullstendig låsing. Det er ingenting som beveger seg, og dermed ingen slark som kan utvikles. Dessuten har den en sikkerhetslås som forhindrer at man mister skuffen, sier daglig leder Sven Martinsen i SMP Parts sin norske avdeling.

Annonse

HK-festet kom i første omgang i modellene S-60, 70 og 80, for bæremaskiner 12-40 tonn. Nå i høst kommer det også på SMPs rototilter.

Rototilt

– Dermed får man den samme sikre, slarkfrie låsingen både med og uten rototilt, sier Martinsen.

SMP HK-feste

SMPs HK-feste har lav byggehøyde. (Foto: SMP Parts)

Tidligere i år kom SMP også med et nytt HK-feste for maskiner over 40 tonn. Her er det gjort store besparelser på vekt og fysisk størrelse.

– Ingen byggehøyde. Og HK-festet for en 50-tonner veier bare 290 kilo. Det er utstyr som vanligvis veier 8-900 kilo. Dermed frigjøres det mer vekt til produksjon, sier Sven Martinsen.

 

(smp_hardlock) LÅSING: Sven Martinsen med SMPs hydrauliske HK-feste Hardlock. Den røde eksentriske valsen sikrer slarkfri låsing. (Foto: Jørn Søderholm)

 

(smp_tungt) LETT: HK-feste til større maskiner. Veier 290 kilo til en 50-tonner. (Foto: SMP Parts)